Pui rustic

Printeaza

Pui rustic din: pui, fainas, ulei, ceapa, vin, rosii, usturoi, patrunjel, masline, piper, sare.

Ingrediente:Pui rustic

  • 1 pui întreg (sau circa 1 kg ciocănele, sau pulpe superioare)
  • 2 linguri făină
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă mai mare
  • 1 cană vin alb sec
  • 5-6 roşii bine coapte (sau 5 linguri pastă de tomate de bună calitate)
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 25 măsline (fără sâmburi)
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru acest fel de mâncare, în mod tradiţional se foloseşte un pui de curte, mai gras. In practică se pot folosi însă şi pui de crescătorie, chiar numai anumite părţi de pui existente pe piaţa alimentară de la noi (în acest caz, recomandăm ciocănele sau pulpe superioare). Puiul se taie în bucăţi mai mici (de obicei 8-12) – ciocănelele se folosesc întregi, iar pulpele superioare se taie în două.

Bucăţile de carne, bine spălate, sunt lăsate puţin să se zvânte (eventual se şterg cu un prosop, dacă sunt’prea umede), apoi se sărează şi se presară cu piper măcinat. In continuare, se frec prin făină şi apoi se pun într-o tigaie ceva mai mare, în care se rumenesc în ulei.

Când carnea s-a rumenit, se adaugă ceapa tăiată fidelufă cât mai fin. Când şi ceapa a început să se rumenească, în tigaie se toarnă vinul. Se pune apoi tigaia la foc potrivit şi se lasă să fiarbă până ce sosul scade aproape la jumătate. Atunci se adaugă roşiile tocate mărunt (în prealabil curăţate de pieliţă şi de seminţe), usturoiul tăiat fin şi pătrunjelul tocat mărunt.

Tigaia se pune din nou la foc potrivit, pentru circa 20 de minute, după care se adaugă măslinele din care au fost extraşi sâmburii. Se poate servi imediat sau se mai poate pune la foc pentru circa 5 minute.

Se serveşte cu garnitură de cartofi fierţi sau prăjiţi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.