Scoici gratinate

Printeaza

Scoici gratinate

Scoici gratinate

Ingrediente:

  • scoici
  • pesmet
  • ulei de măs­line
  • sos de roşii
  • pătrunjel
  • usturoi
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Spală scoicile în apă multă. într-o oală înaltă varsă scoicile într-un amestec de apă, ulei, usturoi, pătrunjel. Acoperă vasul cu un capac şi lasă să fiarbă totul la foc mic.

Scoate apoi scoi­cile cu o paletă (pentru ca eventualul ni­sip care s-a scurs în oală să rămână acolo).

Rupe apoi jumătatea de dea­supra cochiliilor scoicilor şi acoperă carnea rămasă în cealaltă jumătate cu un amestec de pesmet, usturoi, pătrun­jel tăiat, ulei, câteva picături de lămâie şi puţin sos de roşii. Pune scoicile într-o tavă şi dă-le la cuptor să se gratineze

Scoici gratinate

     

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.