Deserturi pentru Craciun si Revelion

Deserturi pentru Craciun si Revelion:   Reteta zilei: Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata din: unt, ciocolata neagra, zahar brun, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, cacao, scortisoara, chili, bicarbonat de sodiu, sare, piper cayenne, fulgi de ciocolata. 240gr unt 240gr ciocolata neagra, maruntita 1 cana de zahar brun […]

Retete pentru Craciun si Revelion (2013)

Retete pentru Craciun si Revelion: Reteta zilei: Crochete de ton Crochete de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper, pesmet, ulei de masline, iaurt, marar.   Ingrediente : 500gr ton, maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de […]

Retete pentru Craciun si Revelion

Retete pentru Craciun si Revelion:   Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana.   Ingrediente: 2 linguri unt sau ulei de măsline 1 […]

Retete pentru Craciun si Revelion – usor de preparat

Retete pentru Craciun si Revelion: Friptura de vita cu legume calite O reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita cu legume calite din: muschi de vita, morcovi, varza, lamaie, sos worcestershire, ulei, sos de soia, boabe de soia si taitei cu ou. Ingrediente: 350 g muschi de vita, fara grasime si taiat fasii de […]

Retete de Craciun: Porc crocant

O reteta de porc crocant in cupe de salata din: lemongrass, ulei, zaha brun, ceapa rosie, coriandru, salata verde, usturoi, ardei iute, suc de limes si sos de peste. Ingrediente: 4 tije de lemongrass, curatate de frunzele exterioare tari ulei vegetal 400 g carne tocata de porc 1 lingura zaha brun sau zahar de palmier […]

Retete de Craciun: Pulpa de porc la tava cu usturoi si ciuperci

Pulpa de porc la tava cu usturoi si ciuperci din: pulpa de porc, usturoi, rozmarin, unt, ciuperci, bere neagra, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 căpăţână de usturoi 2-3 crengute rozmarin 100 g unt 200 g ciuperci conservate 1 cutie de bere neagră  sare şi piper   Mod de preparare: Carnea se împaneaza pe ambele parţi cu usturoi, […]

Retete de Craciun: Muschiulet de porc in aluat

Muschiulet de porc in aluat din: muschi de porc, ulei, faina, drojdie, sare, bere blonda, miere, cimbru, unt. Ingrediente: 1 muşchi subţire de porc 50 ml ulei pentru aluat: 450 g făină 1 plic drojdie uscată 1 lingurita sare 330 ml bere blondă 1 lingura miere 2 lingurite cimbru uscat pentru tavă 25 g unt Mod de preparare: Pentru aluat, se amesteca faina, […]

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu mustar si cartofi

O reteta de cotlete de porc cu mustar si cartofi din: cartofi, ulei de masline, seminte de fenicul, paprika afumata, fasole verde, otet de vin alb, salota, zahar, mustar dijon, fenicul si cotlete de porc. Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, taiati in felii subtiri, stersi cu prosoape de hartie 2 linguri ulei de masline, plus […]

Retete de Craciun: Cotlete de porc la cuptor

O reteta de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline, usturoi, cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente: 30 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g uscat) 80 ml otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii injumatatite   Mod de preparare: Amestecati […]

Pulpa de porc cu legume

Retete de Craciun: Pulpa de porc cu legume

O reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci, usturoi, rosii, ardei, sare grunjoasa, piper, vin alb, ulei de masline, cimbru si patrunjel. Ingrediente: un kg pulpa de porc 500 g ciuperci 6 catei de usturoi 4 rosii 3-4 ardei (rosu si verde) sare grunjoasa piper negru macinat 100 ml vin […]

Retete de Craciun: Fleica de porc cu miere, ceapa si mere

O reteta de fleica de porc cu miere, ceapa si miere, din: piept de porc, ulei de floarea soarelui, ceapa, mere, salvie si miere. Ingrediente: 1,2 kg fleica din piept de porc 40 ml ulei floarea-soarelui 3 cepe, taiate in bucati 4 mere verzi, decojite si feliate 40 g salvie tocata 50 ml miere   […]

Retete de Craciun: Friptură inăbuşită

O reteta de friptura inabusita din: pulpa de porc, slanina afumata, ceapa, vin, zeama de varza, untura, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 200 g slănină afumată 1 ceapă 250 ml vin roşu 1 pahar cu zeama de varză 100 g untură sare piper chimen   Mod de preparare: Spală bine […]

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu usturoi

O reteta de cotlete de porc cu usturoi din: cotlete de porc, usturoi, oregano, chimen, piper, scortisoara, otet de vin rosu, suc de portocale, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu oase (groase de circa 2 cm) 4 catei de usturoi 1 lingurita oregano uscat 1 lingurita chimen 1/2 […]

Retete de Craciun: Porc dulce-acrisor

O reteta de porc dulce acriosr din: file de porc, ou, zahar, sare, ceapa, ardei grasi, sos worcester, vin, sos de soia, ketchup, ananas, amidon si ulei. Ingrediente:  400 g file de porc 1 ou 4 linguri zahar sare 1 ceapa mare cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 lingura sos Worcester 1 lingura […]

Retete de Craciun: Coaste de porc

Coaste de porc din: coaste, apa, otet de mere, zahar brun, piper, ceapa, mustar de dijon, zeama de lamaie si sos worcester. Ingrediente: 2 coaste/persoana 2 cani de apa 1/2 cana otet de mere 5 linguri zahar brun 5 linguri zahar 1/2 lingura piper proaspat macinat 1/2 lingura ceapa tocata 1 cana mustar de Dijon […]

Retete de Craciun: Coaste de porc cu sos iute

Pune 1 kg de coaste de porc în apă, cât să le acopere, pune-le pe foc şi lasă-le să dea în clocot, apoi lasă-le să fiarbă la foc mocnit, 15 minute. Scoate-le, scurge-le bine de apă şi unge-le cu puţin sos Worcester. Frige-le pe grătar câte 3-4 minute pe fiecare parte, până devin crocante. Intr-o […]

Retete de Craciun: Rulada de carne

O reteta de rulada de carne din: carne de porc, ciuperci, ceapa, ardei capia, sare, piper, unt, oua si marar. Ingrediente: 800 g carne de porc 400 g ciuperci 3 cepe 2-3 ardei capia sare piper 100 g unt 4 oua marar   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală ceapa. Se toacă mărunt […]

Retete de Craciun: Pulpă de porc cu sos de roşii şi ciuperci

O reteta de pulpa de porc cu sos de rosii si ciuperci  din: pulpa de porc, lamai, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2 lamai 400 g rosii cherry 340 g ciuperci taiate 50 ml ulei floarea soarelui sare piper   Mod de preparare: Pulpa de […]

Retete de Craciun: Cotlet de porc cu sos

Cotlet de porc cu sos din: cotlet de porc, piper, coacaze rosii, zahar brun, otet balsamic, worchester, coniac. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os piper 5 arome sos: 300 g coacăze roşii 2 linguri zahăr brun 2 linguri oţet balsamic 2 linguri Worchester 50 ml coniac Mod de preparare: Se asezoneaza bucata de cotlet cu piper 5 arome din […]

Retete de Craciun: Pulpă de porc în manta de dovlecei

O reteta de pulpa de porc in manta de dovlecei din: pulpa de porc, unt, coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cascaval, usturoi, dovlecei, vin si unt. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 100 g unt 50 ml coniac natural 2-3 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat 50 g cascaval 3-4 […]

Retete de Craciun: File de porc

O reteta de file de porc din: ardei gras, ceapa, file de porc, sare, piper, ulei de masline, vin rosu, ciuperci, unt, faina, cimbru si foaie de dafin. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 cepe 600 g file de porc sare piper 2 linguri ulei de masline 35 cl vin rosu […]

Retete de Craciun: Costite de porc

Costite de porc din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet, ulei, nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 12 costite de porc 1 ceapa 4 cuisoare 4 boabe enibahar 1 lingura otet 3 linguri ulei 1 lingurita rasa nucsoara macinat 3-4 foi de dafin 3 catei de […]

Retete de Craciun: Cotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry

Cotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry din: cotlete de porc, mustar cu boabe, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si spanac. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os 3 linguri mustar cu boabe 4 linguri ulei de masline sare piper 400 g rosii cherry 200 g spanac proaspat   Mod […]

Retete de Craciun: Ceafa de porc si cartofi copti

O reteta de ceafa de porc si cartofi din: ceapa de porc, cartofi, vin, ulei de masline, otet aromatic, usturoi, foi de dafin, piper, sare grunjoasa, zahar, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg ceafa de porc 8-10 cartofi pentru marinata: 200 ml vin alb 3 linguri ulei de masline 2 linguri otet aromatic 4-5 catei […]

Retete de Craciun: File de porc cu fasole şi roşii

O reteta de file de porc cu fasole si rosii din: fasole verde, sare, file de porc, ulei, piper, ceapa, rosii cherry, gorgonzola, lapte, sos hollandaise, unt si branza gouda. Ingrediente: 600 g fasole verde sare 600 g file de porc 2 linguri ulei piper 2 cepe 250 g rosii cherry 100 g gorgonzola 150 […]

Retete de Craciun: Gratar de porc

O reteta de gratar de porc din: cartofi, ciuperci, sare, piper, ulei, ceafa de porc, unt si foaie de dafin. Ingrediente: 8 cartofi mici 8 ciuperci de dimensiuni medii sare piper 1 lingura ulei 4 bucati ceafa de porc 30 g unt 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Spălaţi cartofii, fierbeţi-i cca 20 […]

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu ciuperci

O reteta de cotlet de porc cu ciuperci din: ciuperci, cotlet de porc, sparanghel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, cimbru, coniac si unt. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 bucati cotlet de porc 500 g sparanghel zeama de la o lamaie 2-3 linguri otet balsamic 3-4 catei de usturoi 2-3 linguri […]

Retete de Craciun: Cotlet de porc in sos dulce acrisor

O reteta de cotlet de porc in sos dulce acrisor din: cotlet de porc, sare de mare grunjoasa, piper, cimbru, cartofi, nectarine, unt, zahar brun, ulei de floarea soarelui, vin si costita afumata. Ingrediente: un cotlet de porc sare de mare grunjoasa piper negru si alb boabe si macinat cimbru verde pentru garnitura: 5-6 cartofi […]

Retete de Craciun: Friptura de porc cu orez

O reteta de friptura de porc cu orez din: pulpa de porc, sare, piper, boia, vin, cimbru, ceapa, ciuperci, unt, orez, ulei de masline, ardei capia si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de porc sare piper boia iute si dulce 50 ml vin demi-dulce un praf de cimbru 2 cepe 300 g ciuperci 75 […]

Retete de Craciun: Ciuperci cu carne trase în miere

O reteta de ciuperci cu carne trase in miere din: muschi de porc sau piept de pui, mustar, miere, sare, unt, ciuperci, cartofi si cimbru. Ingrediente: 2 felii de mușchi de porc sau de piept de pui (180 g fiecare) 1 lingură muștar sare 1 lingură miere 2 linguri unt 250 g ciuperci Champignon curățate […]

Retete de Craciun: File de porc cu castraveti

O reteta de file de porc cu castraveti din: file de porc,c astraveti, ceapa, ulei, sos de soia, usturoi, ardei iute, ghimbir si susan. Ingrediente: 500 g file de porc 250 g castraveti 2 cepe 2 linguri ulei 3 linguri sos de soia 1 catel de usturoi 1 ardei iute mic 30 g ghimbir, susan […]

Retete de Craciun: Friptură de porc şi salată de mere cu ardei

O reteta de friptura de porc si salata de mere cu ardei din: spata de porc, unt, zahar brun, mustar cu boabe, ceapa, mere, ardei grasi, frunze de dafin, otet de cidru, ulei de masline, si zahar brun. Ingrediente: 2-2,5 kg spata de porc sau piept de porc, rulat si legat cu ata alimentara 50 […]