Retete de Craciun: Ceafa de porc si cartofi copti
PrinteazaO reteta de ceafa de porc si cartofi din: ceapa de porc, cartofi, vin, ulei de masline, otet aromatic, usturoi, foi de dafin, piper, sare grunjoasa, zahar, unt si rozmarin.
- un kg ceafa de porc
- 8-10 cartofi
pentru marinata:
- 200 ml vin alb
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet aromatic
- 4-5 catei usturoi
- 2 foi dafin
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 2-3 linguri zahar
- 100 g unt
- rozmarin uscat
Mod de preparare:
Se caramelizează zahărul şi se unge bucata de ceafă. Separat, într-un bol, se pun vinul, uleiul, sarea, piperul, oţetul, foile de dafin, rozmarinul, usturoiul pisat.
Se amestecă toate cu blenderul şi se toarnă peste bucata de ceafă unsă cu zahărul caramel. Se lasă la marinat câteva ore.
Cartofii se spală, se curăţă, se taie şi se pun într-o tavă. Se presară sare, piper şi se toarnă untul topit.
Se amestecă şi se coc în cuptor. Separat, se pune şi bucata de ceafă marinată şi se rumeneşte.
Ceafa de porc si cartofi copti
Pofta buna!