Retete de Craciun: Ceafa de porc si cartofi copti

Printeaza

O reteta de ceafa de porc si cartofi din: ceapa de porc, cartofi, vin, ulei de masline, otet aromatic, usturoi, foi de dafin, piper, sare grunjoasa, zahar, unt si rozmarin.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_si_cartofi_copti

  • un kg ceafa de porc
  • 8-10 cartofi

pentru marinata:

  • 200 ml vin alb
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet aromatic
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • 2-3 linguri zahar
  • 100 g unt
  • rozmarin uscat

 

Mod de preparare:

Se caramelizează zahărul şi se unge bucata de ceafă. Separat, într-un bol, se pun vinul, uleiul, sarea, piperul, oţetul, foile de dafin, rozma­rinul, usturoiul pisat.

Se ames­tecă toate cu blenderul şi se toarnă peste bucata de ceafă unsă cu zahărul caramel. Se lasă la marinat câteva ore.

Cartofii se spală, se curăţă, se taie şi se pun într-o tavă. Se presară sare, piper şi se toarnă untul topit.

Se amestecă şi se coc în cuptor. Separat, se pune şi bucata de ceafă marinată şi se rumeneşte.

Ceafa de porc si cartofi copti

Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_si_cartofi_copti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.