Retete Miel

Retete pentru masa de Pasti: Miel cu menta si capere

O reteta de miel cu menta si capere din: usturoi, menta, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, costite de miel, ulei de floarea soarelui, sare, piper, capere, suc de lamaie, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 catei de usturoi 100 grame menta proaspata tocata fin 20 grame coaja rasa de […]

Retete pentru masa de Pasti: Tăiţei picanţi cu miel crocant

O reteta de taitei picanti cu miel crocant din: ulei de masline, file de miel, ulei de susan, tagliolini, coriandru, patrunjel, ardei iute, usturoi, suc de lamaie verde, sare, piper si sos tabasco. Ingrediente: 1/2 lingura ulei de masline 200 g file de miel, taiat felii subtiri 2-3 lingurite ulei de susan 250 g amestec […]

Retete pentru masa de Pasti: Miel delicios la cuptor

O reteta simpla de miel delicios la cuptor din: carne de miel, cartofi, ceapa, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg carne miel 400 g cartofi 200 g ceapă 2 linguriţe oregano sare piper 4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-un vas mai înalt ce poate fi pus ta […]

Retete pentru masa de Pasti: Miel cu cartofi si broccoli

O reteta delicioasa de miel cu cartofi si broccoli din: mustar cu boabe, otet din vin rosu, miere, pulpa de miel, pesmet, coaja de lamaie, ulei de masline, cartofi si broccoli. Ingrediente: 2 linguri de muştar cu boabe 1 linguriţă de oţet din vin roşu 2 linguriţe de miere 2 bucăţi dintr-o pulpă de miel, […]

Miel la tava cu rozmarin

Retete pentru masa de pasti: Pulpă de miel la tavă cu legume

O reteta clasica de pulpa de miel la tava din: pulpa de miel dezosata, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru uscat, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Este important sa frecati pulpa de miel bine cu amestecul aromat de mirodenii, altfel riscati sa obtineti o friptura prea putin aromata.   Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata de […]

Retete pentru masa de Pasti: Ciorbă clasică de miel

O reteta delicioasa de ciorba clasica de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, untura, orez, tarhon, smantana, galbenusuri, faina, patrunjel, piper, sare si otet. Ingrediente: 400 g carne de miel 1 ceapa medie 2 morcovi medii 1 telina mica 1 pastarnac mic 1 legatura ceapa verde 1 lingura untura 1/3 […]

Retete pentru masa de Pasti: Pulpă de miel umplută cu ficat

O reteta delicioasa de pulpa de miel umpluta cu ficat din: pulpa de miel, ficat de pasare, ficat de miel, ceapa, usturoi, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin dulce, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi de miel 1-2 legături […]

Retete Gustoase cu Carne de Miel

Retete pentru masa de Pasti: Cotlet de miel italienesc

O reteta simpla de cotlet de miel italienesc din: cotlet de miel, slanina afumata, ulei de masline, ceapa, pasta de rosii, foaie de dafin, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 8 felii cotlet de miel 100 g slăninuţă afumată 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de ceapă rasă 1 lingură de pastă de roşii […]

Retete pentru masa de Pasti: Miel cu praf de curry

O reteta simpla si delicioasa de miel cu praf de curry din: carne tocata de miel, pudra de curry, sos picant de rosii si spanac. Ingredientul cheie din acest meniu, inspirat din bucătăria indiană, este sosul picant de roşii. Ingrediente: carne tocata de miel pudra de curry sos picant de rosii spanac       […]

Retete cu carne de miel

Retete pentru masa de Pasti: Ciocănele de miel cu sos

O reteta delicioasa de ciocanele de miel cu sos din: ulei de masline sau de floarea soarelui, ciocanele de miel, ceapa, ardei iuti, rosii in suc, supa de vita, usturoi, cimbru, cartofi rosii si sare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui 1-1/2 ciocanele de miel 1 ceapa mare, tocata 2 ardei […]

Retete pentru masa de pasti

Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel

Cotlete de miel din: cotlete de miel, ulei vegetal, unt nesarat, sare, piper si garnitura. Ingrediente: 3 cotlete de miel 2 linguri de ulei vegetal 5g unt nesarat Sare si piper dupa gust Garnitura dupa preferinta       Mod de preparare: Asezonati cotletele de miel cu sare si piper dupa gust. Incalziti uleiul și untul […]

Retete pentru masa de Pasti: Coaste de miel cu legume

Coaste de miel cu legume din: coaste de miel, vin rosu, usturoi, ceapa rosie, rosii cherry, fasole verde, unt, rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 800 g coaste de miel 250 ml vin rosu 1 catel de usturoi 1 ceapa rosie 100 g rosii cherry 600 g fasole verde 4 linguri cu unt rozmarin cimbru sare […]

Retete pentru masa de Pasti: Muschi de miel cu menta si masline

Muschi de miel cu menta si masline din: usturoi, lamaie, ulei de masline, muschi de miel, sare, piper, meta si masline negre. Ingrediente:  1 cățel de usturoi 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline 800 g mușchi de miel  sare, piper 2 fire mentă 100 g măsline negre fără sâmburi   Mod de preparare: Se încinge […]

Retete pentru masa de Pasti: Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor

Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor din: pulpa de miel dezosata, sare grunjoasa, piper negru, cimbru, rozmarin, salvie, usturoi, ulei de rahide si unt. Ingrediente: 2,2 kg pulpa de miel dezosata sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat 4 crengute de cimbru proaspat 4 crengute de rozmarin proaspat 4 crengute de salvie proaspata 1 catel […]

Tocana taraneasca de miel

Retete pentru masa de Pasti: Tocana de miel cu legume

Tocana de miel cu legume din: pulpa de miel, ulei, unt, ceapa, faina, bulion, cartofi, vin alb, usturoi, morcovi, fasole verde, mazare, sare si piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel din fata 2 linguri ulei 100 g unt 2 cepe 50 g faina o lingura bulion un kilogram cartofi 250 ml vin alb un catel […]

Retete pentru masa de Pasti: Chiftele cu carne de miel si vita

Chiftele cu carne de miel si vita din: carne tocata de miel, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, nuci de pin, patrunjel, chimen, coriandru, scortisoara, boai de ardei, sare, piper si sos de rosii.   Ingrediente: 500 g carne tocata de miel 500 g carne tocata de vita 1 ceapa, tocata 3-4 catei de usturoi tocati […]

Miel cu dovlecei

Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel cu dovlecei

Cotlete de miel cu dovlecei din: lamaie, menta, coriandru, dovlecei, cotlete de miel, ierburi de provence, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 lamaie 2 fire de menta 1/4 lingurita cu coriandru tocat 5 dovlecei cu pielita subtire 4 cotlete de miel de 120 g fiecare 2 varfuri de cutit de ierburi de Provence ulei […]

Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii

Retete pentru masa de Pasti: Chiftelute cu carne de miel

Chiftelute cu carne de miel din: carne tocata de miel, stafide, scortisoara, pesmet, ou, ceapa verde, lipii, iaurt, frunze de menta, rosii, suc de limeta, sare si piper.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 1/4 ceasca de stafide 1/2 lingurita de scortisoara 5-6 linguri pesmet 1 ou 4 fire ceapa verde, taiata felii subțiri […]

Retete pentru masa de Pasti: Coaste de miel cu sos pesto

Coaste de miel cu sos pesto si frunze de menta din:  coaste de miel, sare, piper, ulei vegetal, sos pesto, frunze de menta, apa si suc de lamaie.   Ingrediente: 2 randuri coaste de miel (1 ½ kg fiecare) Sare si piper dupa gust 2 linguri de ulei vegetal Sos pesto 1/3 ceasca frunze proaspete de […]

Cotlete marinate

Retete pentru masa de Pasti: Cotlete marinate de miel la cuptor

Cotlete marinate de miel la cuptor din: cotlete de miel, usturoi, rozmarin, salvie, vin alb sec, cognac, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, apa, vin alb sec, ceapa, telina si morcovi. Ingrediente: 1 cotlet de miel de circa 1500 g 4 catei de usturoi 4 crengtue de rozmarin 2 frunze de salvie 200 ml […]

Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor din: miel, pulpe de miel, spate, coaste de miel, untura de porc, sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, legume, supa de vita si vin rosu. Ingrediente: un miel pulpe spate spate coaste untura porc 200 g sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi – dupa gust pat de legume – ceapa si morcov […]

Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel cu rozmarin si usturoi

Friptura de miel cu rozmarin si usturoi din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, ulei vegetal, sare, piper, broccoli si cartofi copti. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 crengute de rozmarin 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Broccoli si cartofi copti pentru servire     Mod de preparare: […]

Retete pentru masa de Pasti: Ruladă de miel cu garnitură de anghinare

Ruladă de miel cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea de pe abdomen 500 g bucati din pulpa de miel, fara os si piele 5 g rozmarin 5 […]

Retete pentru masa de Pasti: Frigarui de miel dietetice, aromatizate

Frigarui de miel dietetice, aromatizate din: file de miel, varza de bruxelles, fulgi de migdale, cimbru verde, sare, piper cayene si ulei de masline. Ingrediente: 500 g file de miel 500 g varza de Bruxelles 50 g fulgi de migdale 3 g cimbru verde sare piper cayene ulei de masline   Mod de preparare: Carnea […]

Retete pentru masa de Pasti: Miel la tavă cu cartofi

Miel la tavă cu cartofi din: cartofi, muschi de miel, piper, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin rosu si supa de carne. Ingrediente: 800 g cartofi 1 kg muschi de miel cu mantaua lui de grasime piper 2 cepe 3 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 100 ml vin rosu sec 250 ml supa […]

Retete pentru masa de Pasti: Muşchi de miel gratinat

Muşchi de miel gratinat din: muschi de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei, unt, mustar de dijon, hrean, cascaval, cimbru, pesmet si supa de miel.   Ingrediente: 700 g muschi de miel sare piper 2 fire rozmarin 1 catel usturoi 3 linguri ulei 100 g unt moale 4 linguri mustar de Dijon 3 linguri hrean ras […]

Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel cu legume

Friptura de miel cu legume din: pulpa de miel, ardei, morcovi, vinete, praz, ceapa verde, ardei iute, ulei, vin rosu, busuioc, piper, boia de ardei iute, marar si sare. Ingrediente: 1kg pulpa de miel 1 ardei 2 morcovi 2 vinete albe 2 vinete mai mici 1/2 fir de praz 2 legaturi ceapa verde 1 ardei iute […]

Drob de miel preparat in mod traditional

Reteta zilei: Drob de miel preparat in mod traditional

Drobul de miel este un preparat specific Sarbatorilor de Paste fiind vedeta de pe mesele romanilor. Puternic aromat de verdeturile proaspete de sezon, drobul de miel este un aperitiv foarte gustos avand un nivel mediu de complexitate la preparare.   Ingrediente: 1 kg organe de miel (ficat,rinichi,plamani,inima) 200-300 g bucati de carne grasa de pe […]

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

Retete pentru masa de Pasti: Pulpa de miel cu ceapa

O reteta delicioasa si savuroasa de pulpa de miel cu ceapa din: pulpa de miel, ceapa verde, usturoi, sare, cimbru, busuioc, vin alb, sparanghel si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: o pulpa de miel de 1-2 kg 3 legaturi ceapa verde o legatura usturoi verde sare cimbru busuioc 150 ml vin alb 300 g sparanghel […]

Retete pentru masa de Pasti: Pulpă de miel înăbuşită

Pulpă de miel înăbuşită din: pulpa de miel, ceapa, ardei iute, usturoi, tarhon, vin alb, rosii decojite, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 700 g ceapa 3 ardei iuti 6 catei de usturoi 3 linguri rase tarhon 75 ml vin alb sec 3 conserva (a cate 400 g) rosii decojite 100 […]

Retete pentru masa de Pasti

Retete pentru masa de Pasti: Miel cu orez

O reteta delicioasa de miel cu: orez, supa, ceapa, unt, stafide, seminte de pin, castane, miere, mirodenii, scortisoara, marar, piper, sare. Ingrediente: 200 g ficat de miel tăiat cubuleţe două căni de orez 4 căni de supă sau apă două cepe 700 g unt 40 g stafide 40 g seminţe de pin 200 g castane […]

Cotlete de miel cu ierburi

Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel cu ierburi

O reteta de cotlete de miel cu ierburi din: cotlete de miel, cimbru, sare, piper, frunze de menta, ulei de masline, cartofi, rosii cherry, usturoi si unt. Ingrediente: un kg cotlete de miel cimbru sare piper negru macinat 2-3 frunze de menta uscata 3-4 linguri ulei de masline 800 g cartofi noi 4 rosii cherry […]