Coaste de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar de dijon. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline Sare si piper dupa gust Piure de mazare pentru servire Ingrediente pentru crusta: […]
Articole din categoria:paste
Reteta zilei: Cotlete de miel
Cotlete de miel din: cotlete de miel, ulei vegetal, unt nesarat, sare, piper si garnitura. 3 cotlete de miel 2 linguri de ulei vegetal 5g unt nesarat Sare si piper dupa gust Garnitura dupa preferinta Mod de preparare: Asezonati cotletele de miel cu sare si piper dupa gust. Incalziti uleiul și untul […]
Meniu pentru masa de Paşti
Sarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam un meniu pentru masa de Paşti: Ciorba de miel O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 […]
Iepuraşi din aluat pufos de cozonac
O reteta de iepurasi din aluat pufos de cozonac din: lapte, drojdie, faina, zahar, unt, sare, gabenus, stafide, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 300 g lapte 1/2 cub de drojdie 500 g faina 100 g zahar 75 g unt moale sare 1 galbenus circa 25 g stafide circa 25 g migdale rase eventual zahar pudra […]
Opt retete cu carne de miel pentru Paşte
Opt retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel cu rozmarin şi miere O reteta delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceala, ulei de masline, miere, rozmarin si pulpa de miel. Ingrediente: 2 cepe, tăiate rondele ulei de măsline 1 lingură de miere (alegeţi o miere cu parfum de flori pentru aromă) […]
Sapte retete cu carne de miel pentru Paşte
Sapte retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel persan cu melasă de rodii Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Intre timp, se taie felii 4 cepe roşii şi se pun într-o tigaie mare, împreună cu 6 căţei de usturoi curăţaţi. Se pune deasupra 1 pulpă de miel de 2 kg, apoi […]
Şase retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Sase retete retete pentru masa de Paşte: Miel in crusta de mustar O reteta de miel in crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper. Ingrediente: 1 […]
Chec insiropat
O reteta de chec insiropat din: oua, zahar, ciocolata, crema de ciocolata, faina, praf, unt si esenta de rom. Ingrediente: 6 oua 400 g zahar 300 g ciocolata 150 g crema de ciocolata 400 g faina 2 plicuri cu praf unt esenta de rom Mod de preparare: Bate ouăle cu zahărul până se omogenizează […]
Reteta zilei: Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti
Inrosirea oualelor de paste este o traditie romaneasca care dateaza de secole. Legenda preluata de crestini spune ca in ziua de joi cand Iisus a fost rastignit, oualele aduse de Fecioara Maria si lasate la picioarele acestuia s-au inrosit de la sangele lui care curgea siroaie. De aceea se spune ca este bine ca oualele […]
Retete delicioase de Paste
Va prezentam o serie de retete delicioase de Paşte, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paşte! Drob delicios de miel Tocăniţă de miel cu tarhon verde Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pin Pască delicioasă cu smantană Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin Miel […]
Retete de Paste
Pentru ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si delicioase pentru masa de Paste: Retete de prajituri pentru Paste. 5 prajituri gustoase Retete de prajituri pentru Paste: Reteta zilei: Prajitura cu smochine si migdale Prajitura cu […]
Retete de Pasti
Pentru ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si delicioase pentru masa de Pasţi: Pulpă de miel la cuptor impănată cu cartofi Pulpă de miel la cuptor impănată cu cartofi Ingrediente: 1 pulpă de miel sos harrissa 2 […]
Ciorbă de burtă de miel
Ciorbă de burtă de miel din: burta si intestine de miel, picioare de miel, carne de miel, pastarnac, patrunjel, telina, morcov, ceapa, galbenusuri, smantana, sare, otet si mujdei de usturoi. Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 kg) […]
Drob din pipote si ficat de pasare
Drob din pipote si ficat de pasare din: pipote de pui, ficat de pasare, orez, oua, sare, piper, marar, patrunjel, ceapa, ulei. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Drob de miel (VIDEO) Drob cu ciuperci pleurotus Drob cu fistic Ingrediente: 1 kg pipote de pui 500 g ficat de pasăre sau pateu de […]
Ciorba de cap de miel
Ciorba de cap de miel din: cap de miel, oase de miel, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, leustean, orez, ou, smantana, sare si otet. Ingrediente: 1 cap de miel câteva oase de miel 2 morcovi 1 rădăcină pătunjel 1 ţelină mică 1 ceapă frunze de leuştean 1 pahar cu orez 1 ou 1 cutie […]
Stufat dobrogean din carne de vită
Stufat dobrogean din carne de vită Ingrediente: 700 g came de vită 500 g ceapă verde 300 g usturoi verde 3 legături de verdeaţă 200 g roşii 1/2 lingură de făină sare piper 100 g ulei 1 pahar vin Murfatlar Mod de preparare: Carnea se taie în 12 bucăţi egale. Se înăbuşă în ulei […]
Pasca cu smantana
Pasca cu smantana Ingrediente: aluat de cozonac 1 kg. smantana 450 g. zahar 150 g. faina 10 albusuri un praf de sare coaja de lamaie si de portocala stafide fructe confiate dupa gust Mod de preparare: Smantana se scurge, se bate cu un praf de sare, nu foarte mult pentru a evita separarea . […]
Drob de miel in prapur
Drob de miel in prapur Ingrediente: 1 kg maruntaie de miel 500 g ficat de miel un prapur 150 g ceapa 4 oua 100 g faina 150 g untura verdeata piper sare Mod de preparare: Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa […]
Ciorba din cap si maruntaie de miel
Ciorba din cap si maruntaie de miel din: cap, maruntaie de miel, morcov, patrunjel, ceapa, orez, bors, otet, galbenus, smantana, sare, tarhon, leustean. Ingrediente: cap si maruntaie de miel morcov si patrunjel cca 250 g, o ceapa de marime mijlocie o lingura orez bors zeama sau sare de lamaie sau otet un galbenus 100 ml […]
Frigarui de miel cu tzatziki
O reteta delicioasa de frigarui de miel cu tzatziki din: usturoi, tocatura de miel, ulei de masline, boia dulce, boia iute, sare, piper macinat, ceapa, lamaie, ulei de masline, castravere, usturoi, iaurt si branza de vaci. Ingrediente: 2 catei de usturoi 500 g tocatura de miel 1 lingura de ulei de masline 1, 1/2 lingurita […]
Cozonac ardelenesc
Cozonac ardelenesc Ingrediente: 1 kg făina 500 ml lapte 300 g zahăr 60 g drojdie 250 g unt 4 ouă un ou pentru uns esenţă de rom un praf de sare zahăr vanilat sau baton de vanilie coajă rasă de lămâie 200 g stafide Pentru cremă 300 g nucă coaptă şi măcinată 150 g zahăr […]