Retete pentru masa de Pasti: Tocana de miel cu legume
PrinteazaTocana de miel cu legume din: pulpa de miel, ulei, unt, ceapa, faina, bulion, cartofi, vin alb, usturoi, morcovi, fasole verde, mazare, sare si piper.
- 2 kg pulpa de miel din fata
- 2 linguri ulei
- 100 g unt
- 2 cepe
- 50 g faina
- o lingura bulion
- un kilogram cartofi
- 250 ml vin alb
- un catel de usturoi
- 500 g morcovi
- 200 g fasole verde
- 200 g mazare
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie carnea în bucăţi, care se sărează şi se piperează şi se rumenesc în ulei.
Se adaugă ceapa tăiată peştişori, usturoiul, morcovii tăiaţi rondele, făina şi bulionul.
Se toarnă vinul şi se completează cu apă cât să acopere carnea. Se acoperă cratiţa cu capac şi se lasă la foc mic fără a amesteca o oră.
Cartofii se fierb şi apoi se curăţă şi se rumenesc în unt. Fasolea şi mazărea se fierb în apă clocotită şi se strecoară.
După ce carnea a fiert, se adaugă legumele şi se mai lasă să fiarbă 10 minute împreună.
Tocana de miel cu legume
Pofta buna!