Retete pentru masa de Pasti: Tocana de miel cu legume

Printeaza

Tocana de miel cu legume din: pulpa de miel, ulei, unt, ceapa, faina, bulion, cartofi, vin alb, usturoi, morcovi, fasole verde, mazare, sare si piper.

Ingrediente:Retete_pentru_Pasti_Tocana_de_miel_cu_legume

  • 2 kg pulpa de miel din fata
  • 2 linguri ulei
  • 100 g unt
  • 2 cepe
  • 50 g faina
  • o lingura bulion
  • un kilogram cartofi
  • 250 ml vin alb
  • un catel de usturoi
  • 500 g morcovi
  • 200 g fasole verde
  • 200 g mazare
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie carnea în bucăţi, care se sărează şi se piperează şi se rumenesc în ulei.

Se adaugă ceapa tăiată peştişori, usturo­iul, morcovii tăiaţi rondele, fă­ina şi bulionul.

Se toarnă vinul şi se completează cu apă cât să acopere carnea. Se acoperă cratiţa cu capac şi se lasă la foc mic fără a amesteca o oră.

Cartofii se fierb şi apoi se curăţă şi se rumenesc în unt. Fasolea şi mazărea se fierb în apă clocotită şi se strecoară.

După ce carnea a fiert, se adaugă legumele şi se mai lasă să fiarbă 10 minute împreună.

Tocana de miel cu legume

Retete_pentru_Pasti_Tocana_de_miel_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.