Reteta zilei: Drob de miel preparat in mod traditional

Printeaza

Drobul de miel este un preparat specific Sarbatorilor de Paste fiind vedeta de pe mesele romanilor. Puternic aromat de verdeturile proaspete de sezon, drobul de miel este un aperitiv foarte gustos avand un nivel mediu de complexitate la preparare.

 

Drob de miel preparat in mod traditional

Ingrediente:

  • 1 kg organe de miel (ficat,rinichi,plamani,inima)
  • 200-300 g bucati de carne grasa de pe burta (optional)
  • 1 prapur,spalat bine si tinut in apa rece cu putin otet – cateva ore
  • 8 oua mari batute + 1 ou pentru uns
  • 2 legaturi de marar tocat
  • 5 fire de usturoi verde tocate marunt
  • 5 fire ceapa verde tocata marunt
  • sare si piper

 

Mod de preparare :

Organele se tin pentru 30 de minute in apa rece cu putin otet si o ceapa taiata in sferturi,inainte de a fi fierte pentru a iesi sangele si ca sa nu mai miroase a miel.

Pune la fiert organele,spalate si bine curatate de pielite, intr-o oala si se acopera cu apa rece.

Drob de miel preparat in mod traditional

Se spumeaza atunci cand este nevoie. Se fierb organele in jur de 40 de minute.

Organele se scot, se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in bucati mai mici si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu carnea de miel daca ati ales sa puneti in drob.

Drob de miel preparat in mod traditional

Se incinge cuptorul si se ung cu ulei o forma mare de cozonac sau doua mai mici de chec si se tapeteaza cu prapurul bine scurs avand grija sa lasati prapurul sa atarne un pic peste marginile formei.

Organele tocate se amesteca bine cu mararul, ceapa si usturoiul, se adauga ouale batute bine, sare si piper dupa gust.

Drob de miel preparat in mod traditional

In cazul in care vi se pare prea uscat, se adauga putina zeama din apa in care au fiert organele.

Amestecul omogen si bine legat cu ou se toarna in tava peste prapurul de miel, se acopera cu marginile prapurului si se unge cu un ou batut.

Drob de miel preparat in mod traditional

Se introduce tava/ tavile cu drob la cuptor pentru 40 minute pana se patrunde.

Drobul de miel se serveste cald sau rece, taiat in felii si alaturi de oua rosii si pasca, meniul dumneavoastra de Paste va fi complet.

Drob de miel preparat in mod traditional

Drob de miel preparat in mod traditional

Drob de miel preparat in mod traditional

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Foarte bine arata!

  2. Si mie-mi place cum ti-a iesit drobul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.