Salata de pui cu cascaval si grepfrut
PrinteazaO reteta de salata de pui cu cascaval, grepfrut, sfecla rosie, oua, smantana si sare.
Ingrediente :
- 1 piept de pui
- 2 sfecle roşii mici
- 1 grepfrut
- 200 g caşcaval
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
- sare
Mod de preparare:
Fierbi sau frigi pieptul de pui şi dai sfeclele la cuptor pentru o oră. Când este gata tai carnea bucăţi nu prea mici, apoi cureţi sfeclele şi le tai cubuleţe. Cureţi grepfrutul de coajă şi pieliţe şi-l tai bucăţele.
Pregăteşti apoi maioneza dintr-un gălbenuş crud şi unul fiert şi ulei. La final, pui zeama de lămâie, un praf de sare şi smântână. Adaugi maioneza peste carne, sfeclă şi grepfrut.
Tai caşcavalul cubuleţe, îl adaugi în salată, amesteci şi o aşezi pe un platou. Ornezi cu albuş fiert şi, eventual, decupat cu o formă de prăjituri .
Pofta buna!