Salata de patlagele verzi

Printeaza

Salata de patlagele verzi din: patlagele verzi, ulei, ceapa, sare,

Ingrediente:Salata de patlagele verzi

  • 5-6 pătlăgele verzi mari
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • sare
  • opţional: 1 dovlecel

 

Mod de preparare:

Se fierb bine pătlăgelele, până ce pieliţa de pe ele se curăţă uşor şi s-a muiat miezul, apoi se scot din apă şi se lasă într-o strecurătoare 1-2 ore, până ce se scurg.

După aceea, pătlăgelele se curăţă de pieliţă şi de părţile tari de la cotor, după care se toacă cu un cuţit (sau cu o spatulă) de lemn. Pătlăgelele tocate se pun într-un castron şi se bat cu sare, ceapa tăiată mărunt şi ulei (cât cuprinde).

In amestec se mai pot adăuga şi câteva linguri de dovlecel fiert (curăţat de miez şi sâmburi). Noi nu recomandăm această variantă, pentru că dovlecelul schimbă gustul salatei.

Se serveşte ca aperitiv.

Mulţi gurmanzi o consideră superioară salatei de vinete coapte, cu care se aseamănă atât ca gust, cât şi ca aspect.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.