Salata de patlagele verzi
PrinteazaSalata de patlagele verzi din: patlagele verzi, ulei, ceapa, sare,
- 5-6 pătlăgele verzi mari
- 3-4 linguri ulei
- 1 ceapă
- sare
- opţional: 1 dovlecel
Mod de preparare:
Se fierb bine pătlăgelele, până ce pieliţa de pe ele se curăţă uşor şi s-a muiat miezul, apoi se scot din apă şi se lasă într-o strecurătoare 1-2 ore, până ce se scurg.
După aceea, pătlăgelele se curăţă de pieliţă şi de părţile tari de la cotor, după care se toacă cu un cuţit (sau cu o spatulă) de lemn. Pătlăgelele tocate se pun într-un castron şi se bat cu sare, ceapa tăiată mărunt şi ulei (cât cuprinde).
In amestec se mai pot adăuga şi câteva linguri de dovlecel fiert (curăţat de miez şi sâmburi). Noi nu recomandăm această variantă, pentru că dovlecelul schimbă gustul salatei.
Se serveşte ca aperitiv.
Mulţi gurmanzi o consideră superioară salatei de vinete coapte, cu care se aseamănă atât ca gust, cât şi ca aspect.
Pofta buna!