Salata cu branza cu mucegai
PrinteazaSalata cu branza cu mucegai din: kaizer, salate, carne de pui, branza cu mucegai, oua, paine, ulei de masline, otet, mustar, miere, ceapa.
Pentru salata:
- 6 felii de kaizer
- 2 salate mici, tocate
- piept şi pulpă (rămase de la o friptură de pui), cu pielea îndepărtată şi carnea mărunţit
- 75 g de brânză cu mucegai albastru, fărâmiţată
- 2 ouă fierte tari, tăiate pe jumătate
- pâine crocantă
Pentru dressing:
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet din vin alb
- lingură muştar de Dijon
- 2 linguriţe de miere lichidă
- cepe verzi tocate mărunt
Mod de preparare:
Se prăjeşte kaizerul până devine crocant şi se pătrunde, apoi se toacă în bucăţi mari. Pentru a prepara dressingul, se amestecă toate ingredientele cu 1 lingură de apă, sare şi piper.
Se foloseşte salata tocată ca bază, apoi se pun deasupra kaizerul, carnea de pui, brânza şi ouăle fierte. Se stropeşte cu dressing.
Pofta buna!