Salată de ardei copți cu branza feta

Printeaza

Salată de ardei copți cu branza feta din: ardei copti, ceapa rosie, castravete, branza feta, masline negre, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, oregano.

 

Ingrediente:

  • 3 ardei copți (roșii, galbeni sau verzi)
  • 1 ceapă roșie mică, tăiată julienne
  • 1 castravete mare, tăiat cubulețe
  • 200 g brânză feta, sfărâmată
  • 10-12 măsline negre, fără sâmburi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • Sare și piper după gust
  • Oregano proaspăt sau uscat pentru decor

 

Mod de preparare:

Începe prin a coace ardeii la grătar sau în cuptorul preîncălzit la 200°C.

Pune ardeii întregi pe grătar sau pe o tavă de copt și lasă-i până se înmoaie și se înegresc puțin la suprafață.

Acest proces ar putea dura aproximativ 20-25 de minute. După ce sunt gata, lasă-i să se răcească puțin, apoi îndepărtează coaja, semințele și cotorul și taie-i fâșii.

Într-un bol mare, amestecă ardeii copți tăiați cu ceapa roșie, castravetele, brânza feta și măslinele.

Într-un bol mic, prepară un dressing din uleiul de măsline, oțetul balsamic, sare și piper. Amestecă bine până când ingredientele se omogenizează.

Toarnă dressingul peste salată și amestecă ușor, asigurându-te că toate ingredientele sunt bine acoperite cu dressing.

Asezonează salata cu sare, piper și oregano proaspăt sau uscat, după preferințe.

Lasă salata să se odihnească în frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire, astfel încât aromele să se combine.

Salată de ardei copți cu branza feta

Informații nutriționale (aproximative) per porție:

  • Calorii: 180 kcal
  • Carbohidrați: 9 g
  • Proteine: 7 g
  • Grăsimi: 13 g

Este o salată bogată în vitamine și fibre, iar uleiul de măsline adaugă acizi grași sănătoși. Poți servi salata de ardei copți ca o gustare ușoară sau ca un acompaniament delicios pentru carne sau pește.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Salata de ardei prajiti

Salata de ardei copti cu nuci

Salata de ardei copti cu nuci din: ardei, usturoi, miez de nuca, smantana, lamai, sare, ulei. Ingrediente: 2 kg ardei graşi sau capia 25 g usturoi 50 g miez de nuci 100 ml smântână 2 lămâi 100 ml ulei sare   Mod de preparare: Coci ardeii pe plită ori într-o tavă, în cuptorul cald, la […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.