Salata asortata cu sofran

Printeaza

Salata asortata cu sofran din: fasole, morcovi, varza, conopida, ceapa, usturoi, sofran, mazare, ardei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Salata asortata cu sofran

  • 250 g fasole verde
  • 250 g morcovi
  • 250 g conopidă
  • 250 g varză albă
  • 250 g varză roşie
  • 5 cepe mari
  • 8 căţei usturoi
  • 1 lingură şofran
  • 100 g mazăre boabe
  • 4 ardei dulci, diferit coloraţi
  • 3 ardei iuţi
  • 2 legături pătrunjel proas­păt
  • sare şi piper
  • 3 morcovi

 

Mod de preparare:

Se spală toate legumele, se curăţă şi se taie în cubuleţe (exceptând mazărea). Varza se spală şi se toacă mărunt. Toate aceste ingrediente se pun în vase separate şi se toarnă deasupra apă sărată.

A doua zi se scot şi se lasă să se scurgă bine, după care se pun într-o salatieră suficient de mare pentru a le cuprinde pe toate.

Separat, se călesc, în ulei bine încins, ceapa curăţată şi ardeii fără seminţe, tăiaţi în rondele fine. Se amestecă apoi cu şofran, piper şi sare şi se toarnă în salatieră.

Se amestecă bine şi se lasă câteva ore.

Inainte de servire, se presară deasupra pătrunjel tocat foarte fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.