Pilaf cu carne de miel

Printeaza

Pilaf cu carne de miel din: carne de miel, zahar, sofran, orez basmati, uleiceapa, caise uscate, coaja de lamaie, sare, scortisoara, nuci de pin.

Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.

De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.

Timp de preparare: 15 minute, Timp de gatire: 40 minute, 4 portii

 

retete

Ingrediente:

  • 300 gr carne de miel gatita si maruntita
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf sofran
  • 50 gr unt
  • 240 gr orez basmati
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa, tocata subtire
  • 1 dovleac mic, cuburi
  • 8 caise uscate, tocate
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 praf sare
  • 1 bat scortisoara
  • 2 linguri nuci de pin, prajite

 

 

Mod de preparare:

Intr-un bol adaugati zahar, sofran, unt si 100ml apa si dati la microunde 1 minut. Pastrati deoparte.

Spalati orezul cu apa calduta. Adaugati orezul intr-o cratita in care clocoteste apa si gatiti 5-7 minute.

Intre timp, incalziti ulei intr-o tigaie si gatiti ceapa si dovleacul timp de 5 minute, apoi adaugati orezul, carnea, caisele si sare.

Incorporati amestecul de sofran, apoi adaugati scortisoara. Acoperiti cu un capac si gatiti 30 de minute.

Amestecati si serviti pilaful cald.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Pilaf cu năut şi conopidă

Pilaf de orz cu miel şi legume

O reteta delicioasa de pilaf de orz cu miel si legume din: orz, pulpa de miel, mazare, unt, supa de legume, morcov, dovlecel, nap, praz, parmezan, patrunjel verde, ulei de masline extravirgin, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 400 g orz (sau arpacaş) 500 g pulpă de miel 100 g mazăre proaspătă 30 g unt […]

 

 Pilaf la tava cu legume

Pilaf de miel delicios la tava

O reteta de pilaf de miel delicios la tava din: carne de miel, unt sau untura, bulion de rosii, vin alb, orez, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne de miel 1 lingura unt sau untura 1 lingura bulion de rosii 1 paharel vin alb 1 ceasca orez 2 cesti apa clocotita sare piper Mod […]

 

Pulpa de miel invelita

Pulpa de miel cu pilaf

Pulpa de miel cu pilaf din: ulei de masline, pulpe de miel, ceapa, usturoi, seminte de chimion, cardamom, orez, spanac. Ingrediente: ulei de măsline 2 felii dezosate pulpe de miel, tăiate în bucăti mari 1 ceapă feliată 2 cătei de usturoi zdrobiti 1 lingurită seminte de chimion 4 păstăi de cardamon, putin zdrobite 300 g […]

 

Pilaf cu mazăre

Pilaf cu roşii şi miel

Pilaf cu roşii şi miel Ingrediente: 600 g carne de miel 400 g orez 600 g roşii două cepe un morcov un ardei gras roşu două linguri de oţet ulei de floarea-soarelui sare, piper rozmarin castraveţi muraţi gogoşari muraţi Preparare: Carnea de miel se spală, se porţionează şi se pune într-un castron împreună cu oţetul […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.