Orez cu scorţisoară din: orez brun, apa, zeama de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 2 căni de orez brun crud 6 căni de apă 1 lingură de zeamă de lămâie 2 beţigaşe de scorţisoară Mod de preparare: Foloseşte o oală de 3 litri şi amestecă toate ingredientele. Când începe apa să fiarbă, dă focul la mic […]
Reteta zilei: Orez cu aroma de sofran
PrinteazaOrez cu aroma de sofran din: orez basmati, unt, lapte, apa, sofran, sare.
- 1 cană orez basmati
- 2 lingurițe unt
- 1 cană de lapte
- 1 cană de apă
- 1 praf sofran
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
Spălați și înmuiați orezul timp de 15-20 de minute.
Înmuiați șofranul în lapte cald.
Încălziți o tigaie cu untul și adăugați orez.
Prajiti orezul cateva minute.
Se adaugă lapte, apă, sare și șofran.
Când incepe sa fiarba acoperiți cu un capac.
Gatiti 15 minute.
Serviti cald.
Orez cu aroma de sofran
Pofta buna!
poate iti place si:
Orez cu scorţisoară
Orez cu roşii
Orez cu roşii din: orez brun, rosie, ardei gras, ardei iute, radacina de ghimbir, usturoi, coriandru si supa. Ingrediente: 1 cană de orez brun, negătit 1 roşie mică, tăiată cubuleţe 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe 1 ceapă mică, tăiată cubuleţe 2 ardei iuţi verzi, tăiaţi cubuleţe 1 linguriţă de rădăcină de ghimbir, dată pe […]
Pofta buna!