Retete delicioase: Crap sarbesc
PrinteazaCrap sarbesc
- 1crap fără cap (circa 1,5 kg)
- 800g cartofi
- 100 g slănină afumată
- 200 ml smântână
- 2 roşii
- 3 ardei graşi
- 50g unt
- linguriţă boia de ardei dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală bine peştele, atât în interior, cât şi la exterior, apoi se taie în bucăţi, se presară cu sare grunjoasă şi se lasă la rece 30 de minute.
Se taie slănina în bucăţele mici şi se prăjesc 4-5 minute, într-o tavă suficient de mare, ca să cuprindă peştele şi celelalte ingrediente. Se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pun peste slănină. într-un alt vas, se înăbuşă, 5 minute, în puţin ulei, ardeii graşi, curăţaţi de seminţe, tăiaţi în feliuţe, şi se adaugă boiaua de ardei.
Se adaugă ardeii în tava cu cartofi, apoi se pun desupra lor bucăţile de peşte, şi pe fiecare bucată de peşte se pune câte o rondea de roşie.
Se toarnă smântână pe toată suprafaţa preparatului şi se bagă tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 30- 40 de minute.
Se serveşte cald, cu pătrunjel, tocat mărunt, presărat pe deasupra.
Pofta buna!