Retete de Revelion: Pateu de iepure

Printeaza

Pateu de iepure din: organe de iepure, ceapa, morcov, telina, cartofi, dafin, piper, cuisoare, sare.

Ingrediente:Pateu de iepure

  • toate organele de la un iepure se fierb cu:
  • o ceapă
  • un morcov
  • o ţelină
  • 2-3 cartofi
  • 2-3 foi de dafin
  • o linguriţă de piper boabe
  • 2-3 cuişoare
  • sare

 

Mod de preparare:

La sfârşit, când carnea eeste aproape moale, turnăm deasupra un pahar de vin roşu şi mai lăsăm să dea câteva clocote.

După ce s-a răcit, dăm carmea prin maşina de tocat de 2-3 ori. Amestecăm cu 250 g slănină tăiată bucăţele mici, 2 ouă întregi, sare şi piper, dacă nmai este nevoie.

Amestecăm bine această compoziţie, după ccare o aşezăm în forma dorită. Fierbem pateul în bain-Marie 2-3 ore.

La sfârşit îl putem pune câteva minute la cuptor. De abia a doua zi îl răstumăm pe platou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.