Reţete de post: Ardei umpluţi cu soia
PrinteazaArdei umpluţi cu soia
- 12 ardei decongelaţi şi desăraţi de pe o zi pe alta în apă rece, pe care o schimbi măcar de 2 ori
- 300 g soia fiartă şi măcinată
- 2-3 cepe
- 1 morcov
- 200 g orez
- 8 linguri făină,
- 250 ml ulei + 150 ml pentru so
- 3-4 cartofi fierţi în coajă
- sare
- piper
- 250 g bulion
- foi de dafin
- leuştean
- Delikat sau Vegeta,
Mod de preparare:
Căleşti în ulei ceapa şi morcovul tăiate mărunt, iar separat fierbi orezul, îl strecori şi îl treci sub un jet de apă rece. Il amesteci apoi cu ceapa şi morcovul călite, soia, cartofii raşi pe răzătoarea mică şi dacă e nevoie cu 2 linguri de făină.
Piperezi, sărezi după gust, umpli ardeii şi pui fiecăruia, în loc de căpăcel, puţină făină. Intr-o cratiţă mai mare, aşezi ardeii, torni apă clocotită atât cât să-i acoperi, adaugi foi de dafin, puţină sare şi Delikat după gust şi-i laşi să fiarbă.
Intre timp, pregăteşti sosul din ulei şi făină, apoi stingi cu bulionul. Il faci mai gros, apoi îl treci prin strecurătoare, îl adaugi peste ardeii pe jumătate fierţi. Pui şi puţin zahăr, leuştean şi îi mai lasi să fiarbă încă 20-30 de minute.
Poftă bună!