Reteta zilei: Orez cu naut si spanac
PrinteazaOrez cu naut si spanac din: ulei de masline, usturoi, ceapa, boia de ardei, oregano, chimen, orez, spanac, naut, lamaie, supa de legume, feta.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 lingurita boia de ardei afumat
- ½ linguriță oregano
- ¼ linguriță de chimen
- 1 cană orez
- ½ kg spanac congelat
- 1 cutie năut
- 1 lamaie
- 1¾ ceașcă supa de legume
- 30 gr feta, maruntita
Mod de preparare:
Tocati ceapa si usturoiul. Gatiti cu ulei de masline la foc mediu intr-o cratita adâncă aproximativ 3-5 minute.
Adaugati boia de ardei afumat, oregano, chimen și orez. Se amestecă și gatiti la foc mediu timp de aproximativ 2 minute.
Scurgeti nautul și adăugați impreuna cu spanacul congelat.
Stoarceti 2 linguri de suc de lamaie.
Adaugati supa de legume și se amestecă.
Puneti capacul si gatiti timp de 20 de minute. Opriti focul si lăsați să se odihneasca timp de încă 5 minute.
Scoateți capacul și amestecati cu o furculita.
Se presara coaja de lamaie si feta maruntita si se serveste.
Orez cu naut si spanac
Pofta buna!
Nu-mi place nautul, in rest totul este ok