Orez cu spanac si sos chili

Printeaza

Orez cu spanac si sos chili din: orez brun, spanac, alge de mare, apa, ulei de susan, fulgi de chili, sos de soia,usturoi, piper, ceapa verde.

Ingrediente:Orez cu spanac si sos chili

  • 2 cani orez brun, înmuiat în apă peste noapte
  • 1 buchet spanac
  • 2 bucati alge de mare uscate
  • 3 căni de apă
  • 1 lingura ulei de susan

Ingrediente pentru sos chili:

  • 2 linguri fulgi de chili
  • Sos de soia 4 linguri
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1 lingura ulei de susan
  • piper negru
  • 1 ceapa verde tocata marunt

 

Mod de preparare:

Scurgeti orezul de apa si se pune deoparte. Pentru a face supa, se fierb 3 căni de apă și se adaugă algele marine. Opriti focul, se lasa sa stea timp de 10 minute. Pastrati deoparte 2 cesti.

Intr-o cratita, se incinge uleiul de susan la foc mediu, se adauga spanacul și gatiti până se înmoaie. Adaugati orezul si continuati sa gatiti timp de 2 minute. Se toarnă supa, lasati sa fiarba timp de 15-20 minute, acoperit.

Opriti focul, se lasa sa se odihneasca 5 minute. Umflati orezul cu o furculita. Între timp, faceti sosul chili prin combinarea tuturor ingredientelor.

Pentru a servi, puneti orez intr-un bol, adaugati sos chili si se amesteca usor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.