Reteta zilei: Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata

Printeaza

Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata din: varza, morcov, cartofi, ceapa, ulei de masline, unt, mustar dijon, usturoi, ardei, marar, sare, piper.

 

Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata

Ingrediente: 

  • 2 verze
  • 1 morcov, tăiat fasii
  • 1 kg cartofi rosii
  • 2 cepe, feliate
  • Ingrediene pentru sos:
  • ⅓ ceasca ulei de măsline
  • ⅓ ceasca de unt, topit
  • 2 linguri de muștar Dijon
  • 1 lingurita usturoi tocat
  • 2 linguri de ardei proaspat tocat
  • 1 lingurita marar uscat
  • sare de mare și piper negru, dupa gust

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 200C. Se amestecă împreună ingredientele pentru sos și pastrati deoparte.

Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata

Presarati varza cu sare si adaugati intr-un castron mare.

Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata

Adaugati morcovii, cartofii și ceapă.

Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata

Turnati sos peste legume. Amestecati.

Transferati legumele pe o foaie de copt. Se condimentează cu sare și piper.

Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata

Coaceți 30 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu sosul ramas.

Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata

Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata

Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.