Reteta zilei: Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata
PrinteazaLegume la cuptor cu sos de mustar si verdeata din: varza, morcov, cartofi, ceapa, ulei de masline, unt, mustar dijon, usturoi, ardei, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 verze
- 1 morcov, tăiat fasii
- 1 kg cartofi rosii
- 2 cepe, feliate
- Ingrediene pentru sos:
- ⅓ ceasca ulei de măsline
- ⅓ ceasca de unt, topit
- 2 linguri de muștar Dijon
- 1 lingurita usturoi tocat
- 2 linguri de ardei proaspat tocat
- 1 lingurita marar uscat
- sare de mare și piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 200C. Se amestecă împreună ingredientele pentru sos și pastrati deoparte.
Presarati varza cu sare si adaugati intr-un castron mare.
Adaugati morcovii, cartofii și ceapă.
Turnati sos peste legume. Amestecati.
Transferati legumele pe o foaie de copt. Se condimentează cu sare și piper.
Coaceți 30 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu sosul ramas.
Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata
Pofta buna!