Reteta zilei: Legume coapte

Printeaza

Legume coapte din: cartofi rosii, usturoi, ceapa, ardei gras, ulei de masline, unt, sare condimentata, piper cayenne, sare, piper.

Poate te intereseaza si Legume coapte cu aroma de usturoi

Legume_coapte_18

Ingrediente:

  • 2 kg cartofi rosii, cuburi
  • 4 căței de usturoi, tocat
  • 2 cepe tocate
  • 2 ardei grasi verzi, curatati si tocati
  • 2 ardei grasi rosii, curatati si tocati
  • 1/4 cană ulei de măsline
  • 1/2 baton unt, topit
  • 1 linguriță sare condimentată
  • 1/2 linguriță piper cayenne
  • sare și piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C.

Într-un castron mare, amestecati împreună cartofi, usturoi, ceapa, ardei gras verde, ardei gras rosu, ulei de măsline, unt, sare condimentată, piper cayenne, sare și piper.

Legume_coapte_13

Se transfera intr-o tava de cuptor, coaceți pentru 20-25 de minute, amestecand de 2 ori in timpul coacerii.

Legume_coapte_14

Mariti temperatura la 250C si mai coaceti aproximativ 15 minute.

Legume_coapte_15

Se presara cu sare si piper si se servesc cu friptura, dupa preferinta.

Legume_coapte_17

Legume coapte

Legume_coapte_19

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bravo! imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.