Reteta zilei: Ingheţată de pepene

Printeaza

O reteta delicioasa de inghetata de pepene din: pepene galben, zahar, apa, miere, rom, iaurt, lapte, pepene rosu, fursecuri si frunze de menta.

Ingheţată de pepene

Ingrediente:

pentru îngheţată:

  • 1/2 pepene galben
  • 150 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri rom
  • 250 g iaurt
  • 150 ml lapte

pentru lichiorul de caramel:

  • 100 g zahăr
  • 50 ml apă
  • 50 ml rom

pentru decor:

  • 50 g pepene roşu
  • 1/2 pepene galben
  • 200 g fursecuri asortate
  • 2-3 frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Amesteci apa cu zahărul şi cu mierea şi le fierbi la foc mic timp de 5 minute. Laşi compoziţia să se răcească şi o amesteci cu lap­tele, romul, iaurtul şi miezul de pepene pasat.

Inghetata_de_pepene

Torni compoziţia într-un vas de metal şi îl laşi la congelator timp de 4 ore. Prepari lichiorul pentru care caramelizezi zahărul, adaugi apa fierbinte şi fierbi până se dizolvă zahărul caramelizat. După ce s-a răcit, pui romul.

Inghetata_de_pepene_02

Tai pepenele în bucăţi pe care le aşezi în boluri, adaugi fursecurile pe care le stropeşti cu lichior şi apoi pui îngheţata. O decorezi şi serveşti îngheţata imediat.

Ingheţată de pepene

Ingheţată de pepene

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place inghetata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.