Reteta zilei: Friptura de vita in sos de bere neagra

Printeaza

Friptura de vita in sos de bere neagra din: bere neagra, sos teriyaki, zahar brun, muschi de vita, sare, piper, ulei.

Friptura_de_vita_in_sos_de_bere_neagra_06

Friptura de vita in sos de bere neagra

Ingrediente:

  • 200ml bere neagră
  • 100ml sos teriyaki
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 1 bucata muschi de vita
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • ulei

 

Mod de preparare:

Amestecati împreună primele 3 ingrediente intr-un vas. Adaugati muschiul in sos. Acoperiți si dati la rece 24 de ore.

Friptura_de_vita_in_sos_de_bere_neagra_02

Se încălzește o tigaie grătar pe plită. Scoateți carnea din marinata si se usuca. Pastrati sosul. Ungeti cu ulei si frigeti cate 2 minute pe fiecare parte.

Friptura_de_vita_in_sos_de_bere_neagra_03

Se toarnă sosul intr-o tigaie mica si se aduce la fierbere, gatiti pana se reduce la jumatate si capata consistenta lipicioasa.

Friptura_de_vita_in_sos_de_bere_neagra_04

Feliati muschiul si serviti cu sos si garnitura, dupa preferinta.

Friptura_de_vita_in_sos_de_bere_neagra_05

Friptura de vita in sos de bere neagra

Friptura_de_vita_in_sos_de_bere_neagra_08

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Eu mai lasam un strop friptura, nu-mi place sa fie rosie la mijloc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.