Reteta zilei: Friptura de vita in sos de bere neagra
PrinteazaFriptura de vita in sos de bere neagra din: bere neagra, sos teriyaki, zahar brun, muschi de vita, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 200ml bere neagră
- 100ml sos teriyaki
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 bucata muschi de vita
- 1 linguriță de sare
- 1 lingurita piper negru proaspat macinat
- ulei
Mod de preparare:
Amestecati împreună primele 3 ingrediente intr-un vas. Adaugati muschiul in sos. Acoperiți si dati la rece 24 de ore.
Se încălzește o tigaie grătar pe plită. Scoateți carnea din marinata si se usuca. Pastrati sosul. Ungeti cu ulei si frigeti cate 2 minute pe fiecare parte.
Se toarnă sosul intr-o tigaie mica si se aduce la fierbere, gatiti pana se reduce la jumatate si capata consistenta lipicioasa.
Feliati muschiul si serviti cu sos si garnitura, dupa preferinta.
Friptura de vita in sos de bere neagra
Pofta buna!
Eu mai lasam un strop friptura, nu-mi place sa fie rosie la mijloc