Reteta zilei: Chiftele cu sos de rosii
PrinteazaChiftele cu sos de rosii din: carne tocata de vita, pesmet, usturoi, ceapa, sos de rosii, oua, smantana, patrunjel, ulei, parmezan, sare, piper.
- 1.5 carne tocata de vita
- 3/4 cană pesmet
- 3 căței de usturoi tocat
- 1/2 ceapa tocata
- 2/3 cană sos de roșii
- 3 ouă
- 2/3 cană smântână
- 1 linguriță patrunjel
- 2 linguri ulei
- 1/3 cană de parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Așezați carnea într-un castron adânc.
Într-o tigaie mică încălziți 1 lingură de ulei. Sotati ceapa și usturoiul timp de aproximativ 3 minute.
Combinați carnea de vită cu ouăle, pesmetul, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, sarea și piperul.
Se amestecă bine și se formeaza chiftelute.
Într-un castron separat, combinați sosul de roșii și smântâna.
Într-o tigaie mare încălziți 1 lingură de ulei.
Adaugati chiftelele si rumeniti pe toate partile timp de aproximativ 3-5 minute.
Turnati amestecul de sos peste. Acoperiți și fierbeți timp de aproximativ 30 de minute.
Opriți focul, presărați cu parmezan și serviți cu garnitura, dupa preferinta.
Chiftele cu sos de rosii
Pofta buna!
Incoming search terms:
- Chiftele cu sos de rosii si smantana