Chiftele de miel cu sos de curry

Printeaza

Chiftele de miel cu sos de curry din: carne de miel, chimion, ghimbir, sare, unt, ceapa, usturoi, pasta de curry, pasta de tomate, coriandru.

Ingrediente: Chiftele de miel cu sos de curry

  • 1 lingură carne tocata de miel
  • 1 lingura chimion
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt tocat
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă mare, decojită și tocata
  • 4 catei de usturoi, decojit și zdrobit
  • 4 linguri de pasta de curry
  • 1 ceasca apă fierbinte
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • frunze de coriandru, tocat

 

Mod de preparare:

Într-un castron mare, adăugați carnea, chimionul, ghimbirul și sarea și amestecaticu mana pana se combina. Formati chiftele mici, rotunde.

Într-o tigaie mare, la foc mediu, se topește untul și se rumenesc chiftelele. Scoateți și scurgeți prosoape de hârtie. Pastrati deoparte.

In aceeași tigaie, adăugați unt, dacă este necesar, prăjiti ceapa și usturoiul cateva minute. Adăugați pasta de curry, amestecați și prăjiți încă un minut. Se adaugă apa și se amestecă.

Adăugați pasta de tomate, amestecați, aduceți sosul înapoi la fiert, apoi fierbeți, acoperit, timp de 10 minute până când se îngroașe.

Puneți chiftele în sos și fierbeți timp de 5 minute.

Serviti cu orez si coriandru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.