Reteta zilei: Briose cu mac si glazura de lapte
PrinteazaBriose cu mac si glazura de lapte din: faina, zahar, praf de copt, sare, mac, ulei de rapita, lapte, oua, esenta de lamaie, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar pudra.
Ingrediente pentru brioșe:
- 2 cani faina
- 1/2 cana zahar
- 1 lingura praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 1 lingura mac
- 1/4 ceasca ulei de rapita
- 1 cana lapte
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de lămâie
- coaja de la 2 lămâi
- 2 linguri de suc de lămâie
Ingrediente glazura:
- 2 cani de zahăr pudră
- 2-3 linguri de lapte
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C.
Ungeti o tava de briose.
Într-un bol mediu, amestecati împreună făină, zahăr, praf de copt, sare și mac.
Într-un castron mare amestecati împreună lapte, ulei, oua, esenta de lamaie, coaja de lamaie si 2 linguri de zeama de lamaie. Se adaugă ingredientele uscate in cele umede și se amestecă.
Se toarna aluatul in forme.
Coaceti timp de 11-13 minute. Se scot din cuptor si lasa sa se raceasca timp de 5 minute apoi scoateti din forma si lasati sa se raceasca complet.
Între timp, se amestecă împreună zahăr pudră și lapte până la omogenizare. Stropiti briosele cu glazura.
Serviti.
Briose cu mac si glazura de lapte
Pofta buna!