Reteta iahnie de cartofi

Printeaza

Reteta iahnie de cartofi din: cartofi, rosii, ardei, gogosar, ceapa, malsine, sos de rosii, patrunjel, marar, vin, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 3/4 kg cartofi
  • 2 roşii
  • 2 ardei graşi
  • 1 gogoşar roşu
  • 1 ceapă mare
  • câteva măsline
  • 1/2 pahar sos de roşii
  • pătrunjel verde
  • mărar
  • 1 frunză de dafin
  • 3 lin­guri vin alb
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se taiedelii foarte subţiri; ro­şiile se curăţă de pieliţă şi de seminţe, se taie bu­căţele; ardeii se taie fâşii subţiri.

Toate legumele se pun într-o cratiţă, cu 4 linguri ulei, pe foc mic, să se înmoaie, până încep să se rumenească.

Se adaugă cartofii, tăiaţi bucăţi nu prea mari, pă­trunjelul şi mărarul verde tocate, frunza de dafin, măslinele şi apă cât să le cuprindă.

Se aco­peră cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic.

Când cartofii sunt aproape fierţi, se toarnă sosul de roşii, vinul şi se introduce cra­tiţa în cuptor câteva minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place iahnia de cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.