Pui de caracatiţă

Printeaza

Caracatiţa face parte din familia cefalopodelor şi trăieşte în Oceanul Atlantic şi în cel Pacific. Se pescuieşte de-a lungul ambelor coaste ale Americii de Nord şi de Sud. precum şi în sud-estul Asiei şi în partea de sud a Europei, unde constituie o sursă de hrană relativ importantă.

In general, se consideră că aceste animale sunt înfricoşător de mari, dar unele specii abia ajung la lungimea de 30-60 cm. Puii de caracatiţă au dimensiunile unor calamari mai mici, consistenţa cărnii lor fiind asemănătoare celei de calamar. Nu este nevoie să fie frăgeziţi înainte de a fi gătiţi, dar pot fi prăjiţi puţin pe grătar sau în puţin ulei.

In Spania caracatiţa se pune în empanadas, nişte plăcinte savuroase, dar se poate servi şi ă la gallega (adică fiartă, urmând ca, după ce s-a răcit, să se consume rece, presărată cu boia de ardei şi stropită cu ulei de măsline). Portughezilor le place să mănânce caracatiţă cu orez. In zonele de coastă din Italia caracatiţa se pune în mâncărurile cu paste făinoase, fiartă într-un sos ragu bogat condimentat.

Puii de caracatiţă se pot, de asemenea, marina în sos de soia cu usturoi şi piper, după care se prăjesc sau se fierb, dând naştere unei supe de fructe de mare.

Pui de caracatita cu sos ragu

Ingrediente:

  • 50 ml ulei de masline
  • 500 g pui de caracatita opariti
  • 1 ceapa mijlocie, tocata marunt
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 250 g vin alb
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 625 g rosii lunguiete, carnoase, curatate de pielite si de samburi si tocate marunt

Mod de preparare:

Puneţi într-o cratiţă la încins uleiul de măsline; adăugaţi puii de caracatiţă şi câliţi-i până încep să se strângă, adică aproximativ 2 minute. Nu este nici o problemă dacă se şi rumenesc puţin. Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi amestecaţi bine toate ingredientele, să nu se ardă.

Turnaţi în cratiţă vinul şi fierbeţi carnea în continuare, până ce alcoolul s-a evaporat. Puneţi pasta de tomate şi amestecaţi din nou. Continuaţi fierberea încă 3-5 minute, până ce sosul scade. In continuare adăugaţi roşiile, potriviţi mâncarea după gust şi fierbeţi-o la foc mic încă vreo 15-25 minute, până ce furculiţa intră bine în carne.

Pofta buna!


Poate iti place si:

Salata_de_caracatita_cu_telina_si_usturoi

Salata de caracatita cu telina si usturoi

Salata de caracatita cu telina si usturoi din: caracatiţă, ţelină, usturoi, ulei de măsline, oţet din vin vechi, sare, piper. Ingrediente: 1 caracatiţă de circa 1 kg 1 legătură de ţelină 2 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 2 linguri de oţet din vin vechi sare piper       Mod de preparare: Solicitaţi, atunci când cumpăraţi caracatiţa, ca aceasta […]

Cuscus cu legume si caracatita

Cuscus cu legume si caracatita

Cuscus cu legume si caracatita din: caracatita, cuscus, ulei, usturoi, lamaie, patrunjel, rosii cherry, capere, salata, ciuperci, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 500 g pui de caracatiţe 150 g cuşcuş 100 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi o lămâie o legătură de pătrunjel 200 g roşii cherry o lingură cu capere 150 g salată […]

Caracatita_cu_usturoi_si_unt_14

Reteta zilei: Caracatita cu usturoi si unt

Caracatita cu usturoi si unt din: caracatita, frunze de dafin, dopuri de vin, apa, ulei de masline, usturoi, unt, patrunjel, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 caracatita 3 frunze de dafin 2 dopuri de vin apa 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 1/2 cana plus 2 linguri de

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • baby caracatita la tigaie
  • caracatita baby la tigaie
  • baby caracatita
  • baby caracatita retete
  • pui de caracatita la gratar

2 comentarii

  1. Sunt o nebunie, nu se gasesc pe toate drumurile e adevarat, dar sunt o nebunie

  2. Sonia Madgearu

    Nu prea ma dau in vant dupa caracatita, dar am inteles ca e buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.