Prajitura cu lapte, rom si coaja de portocala

Printeaza

Prajitura cu lapte, rom si coaja de portocala din: oua, zahar, faina, lapte, unt topit, zahar vanilat, sare, esenta de rom, coaja de portocala.

Prajitura_cu_lapte_rom_si_coaja_de_portocala

Ingrediente:

  •  9 ouă
  •  250 g zahăr
  •  9 linguri făină
  •  un litru lapte
  •  un pachet unt topit
  •  2 pacheţele zahăr vanilat
  •  o linguriţă sare
  •  o fiolă esenţă rom
  •  coaja rasă de la o portocală

Ingrediente pentru tavă:

  •  o lingură ulei

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu 5 linguri de zahăr, sare si zahă­rul vanilat. Se adaugă untul si se amestecă. Apoi se adaugă făina, esenţa de rom, coaja rasă de portocală si se toarnă 250 ml lapte, amestecând.

După omogenizare, se toarnă şi restul de lapte, mixând. Se­parat, se bat spumă albuşurile cu restul de zahăr. Spuma se toarnă peste prima compoziţie, amestecând de sus în jos. Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziţia care se coace în cuptorul pceîncălzit, la foc mic.

Prajitura cu lapte, rom si coaja de portocala

Prajitura_cu_lapte_rom_si_coaja_de_portocala

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.