Placinta cu dovleac, naut si ghimbir

Printeaza

Placinta cu dovleac, naut si ghimbir din: boabe de coriandru, chimen, boia, scorţişoară, ulei de măsline, pulpă de dovleac, sare, cepe franţuzeşti, ghimbir, migdale, merisoare uscate, miere, frunze de spanac, boabe de năut din conservă, usturoi, chimen, margarină, foi de plăcintă.

 

Ingrediente:Placinta_cu_dovleac_naut_si_ghimbir

  • 1 linguriţă boabe de coriandru
  • 1 linguriţă chimen întreg
  • 1 linguriţă boia
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 150 ml ulei de măsline
  • 900 g pulpă de dovleac
  • sare
  • 12 cepe franţuzeşti
  • o bucăţică de ghimbir de 4 cm
  • 140 g migdale
  • 75 g merişoare uscate
  • 6 linguri miere
  • 225 g frunze de spanac
  • 400 g boabe de năut din conservă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 4 linguri coriandru verde tocat
  • 100 g margarină
  • 8 foi de plăcintă

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. într-otigaie se pră­jesc boabele de coriandru şi chimenul; apoi se pisează în mojar, adăugând boia şi scorţişoară.

Acest amestec se presară peste pulpa de dovleac tăiată cuburi.

Se pi­cură deasupra o treime din tantitatea de ulei, se sărează şi se coace la cuptor 20 min.

Se încinge în tigaie a doua treime din cantitatea de ulei şi se prăjeşte ceapa.

Se adau­gă ghimbirul ras, migdalele, merişoarele, mierea şi spana­cul.

Imediat ce acesta se în­moaie, se ia tigaia de pe foc şi se înglobează dovleacul copt.

Se pasează boabele de năut cu usturoi, chimen, suc de lămâie şi restul de ulei; se înglobează coriandrul.

Se unge forma cu margari­nă topită şi se tapetează cu foile de plăcintă, unsă fieca­re cu margarină.

Se reparti­zează 1/2 din cantitatea de umplutură, apoi compoziţia de năut şi din nou dovleac.

Se acoperă cu foi de plăcintă şi se unge cu margarină. Se coace la cuptor timp de cca 40 min.

Placinta cu dovleac, naut si ghimbir

Placinta_cu_dovleac_naut_si_ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.