Placinta de pui cu tarhon si porumb

Printeaza

Placinta de pui cu tarhon si porumb din: lapte rece degresat, supă de pui, faina, vin alb, muştar de Dijon, tarhon proaspăt, carne de pui fiartă, porumb dulce, mazăre congelată, foi de plăcintă, ulei.

Placinta_de_pui_cu_tarhon_si_porumb

Ingrediente:

  • 200 ml lapte rece degresat
  • 200 ml supă de pui
  • 25 g făină
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri muştar de Dijon
  • 1 legătură tarhon proaspăt, tocat
  • 500 g carne de pui fiartă, ruptă bucăţi mici
  • 400 g porumb dulce, scurs de lichid
  • 200 g mazăre congelată
  • 4 foi de plăcintă
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Intr-un vas pune supa şi adaugă făina şi untul; adu la punctul de fierbere, amestecând cu telul. Lasă să fiarbă 5 min până când sosul se îngroaşă.

Micşorează flacăra şi adaugă vinul şi muşatarul şi continuă să fierbi 5 min. Incinge cuptorul la semnul 4/180“C. adaugă în sos tarhonul, carnea de pui, porumbul şi mazărea.

Porţionează în vase individuale rezistente la cuptor. Intinde fiecare foaie de plăcintă şi unge-o cu ulei; mototoloşte-o şi aşaz-o deasupra fiecărui vas.

Aşază vasele pe tava de copt şi dă la cuptor 25-30 min până când se rumenesc.

Placinta de pui cu tarhon si porumb

Placinta_de_pui_cu_tarhon_si_porumb

Pofta buna!

1 comentariu

  1. imi place placinta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.