Palarioare cu portocale

Printeaza

Palarioare cu portocale din: faina, unt, oua, zahar, sare, apa minerala, lapte, portocale, visine.

Ingrediente:Palarioare cu portocale

Pentru aluat:

  • 150 g făină
  • 90 g unt
  • 1 ou
  • 1 linguriţă zahăr
  • un praf de sare
  • 2 linguri apă minerală

Pentru cremă:

  • 3 gălbenuşuri
  • 10 linguri zahăr
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 4 linguri făină
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 portocale
  • 4 vişine din compot

 

Mod de preparare:

Pentru blat, cerni făina într-un bol. Faci loc la mijloc, pui o linguriţă de sare, una de zahăr, apa, oul şi untul. Frămânţi bine, aduni totul la un loc, în formă de minge.

Dai la rece pentru 1 oră. Intre timp, pregăteşti formele de tartă, le ungi cu unt şi dai drumul la cuptor, la o temperatură de 120°C.

Intinzi foaia de tarte, o tai, după care o pui în forme şi presezi cu degetul pe margini ca să formeze o mică bordură sus, iar restul de aluat, care iese afară, îl tai. Inţepi aluatul în câteva locuri, ca aerul să nu-l umfle.

Pentru crema, amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, pui făina cernută şi laptele cald, amestecând uşor la foc mic. După ce s-a îngroşat, adaugi untul, scoţi tartele din cuptor, laşi să se răcească, apoi le umpli cu crema de vanilie şi ornezi cu portocale şi vişine.

Laşi tartele câteva ore să se înmoaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.