Oua hamine

Printeaza

Oua hamine

Oua hamineOuăle hamine (în arabă beid hamine) sunt ouă fierte foarte multă vreme în clocot mic, împreună cu foi de ceapă galbenă. Foile de la două cepe potrivite colorează aproximativ şase ouă. Puţin ulei de măsline va încetini procesul de evaporare a apei.

De-a lungul timpului îndelungat de fierbere – 6-24 de ore, în funcţie de metodă şi de tradiţie – cojile ouălor vor împrumuta de la foile de ceapă culori calde şi strălucitoare, variind între auriu şi maro închis. Culoarea şi aroma pătrund prin coajă şi dau albuşului de ou o nuanţă gălbuie care se asortează perfect cu textura lor cremoasâ.

Ouăle pot fi fierte foarte încet pe plită sau în cuptor. Ouăle hamine sunt servite deasupra unei porţii de ful medames, mâncarea naţională a egiptenilor.

Ouăle au în numeroase culturi o strânsă legătură cu ritualuril^echinocţiului de primăvară, ouăle de Paşte fiind un exemplu binecunoscut. In Egipt, ouăle hamine se mănâncă de Cham el Nessim, o sărbătoare străveche a primăverii, cu ocazia căreia familiile de egipteni celebrează reînvierea naturii.

De asemenea, în regiunea spaniolă unde se îmbină influenţele culturale maure, spaniole şi iudaice, felul de mâncare numit huevos haminados a devenit tradiţional în casele sefarzilor, cu ocazia sărbătoririi Paştelui evreiesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.