Medalion de porc cu sos de branza si cimbru

Printeaza

Medalion de porc cu sos de branza si cimbru din: medalioane de porc, ulei de floarea-soarelui, unt, faina, vin rosu, supa de legume, smantana, pastă de tomate, brânză albastră, cimbru, sare, piper negru.

Ingrediente:Medalion_de_porc_cu_sos_de_branza_si_cimbru

  • 4 medalioane de porc
  • 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui

Pentru sos:

  • 15 g unt moale
  • 1 lingură cu făină
  • 175 ml vin roşu
  • 300 ml supă de legume
  • 2 linguri rase cu smântână
  • 1 linguriţă rasă cu pastă de tomate
  • 125 g brânză albastră mărunţită
  • 1 lingură rasă cu cimbru proaspăt, tocat
  • sare şi piper negru
  • crenguţe de cimbru proaspăt, pentru decor

Mod de preparare:

Incălzeşte uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie mare. Pune cotletul de porc şi prăjeşte-l 8 minute pe fiecare parte, până când carnea s-a pătruns. Scoate-o din tigaie şi ţine-o la cald, până faci sosul.

Pentru sos: amestecă untul şi făina până obţii o pastă. într-o tigaie pune vinul şi fierbe rapid, până se reduce lichidul la jumătate. Adaugă supa şi treptat pasta de făină, amestecând bine.

Fierbe timp de 2-3 minute, apoi redu căldura şi adaugă smântână şi pasta de tomate. Fierbe uşor timp de 1-2 minute.

Adaugă brânza, cimbrul şi condimentele şi amestecă până când brânza se topeşte. Pune carnea în tigaie şi amestecă cu sosul. Serveşte imediat, garnisit cu crenguţe de cimbru.

Medalion de porc cu sos de branza si cimbru

Medalion_de_porc_cu_sos_de_branza_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.