Legume asortate umplute cu orez si ciuperci

Printeaza

Legume asortate umplute cu orez si ciuperci din: telina, varza, gulii, ardei, piper, ulei, sfecla, sare, bulion, busuioc, orez, ciuperci.

Ingrediente:Legume asortate umplute cu orez si ciuperci

  • 4 buc. ţelină
  • 20 foi de varză
  • 4 gulii
  • 6 ardei conservaţi
  • piper boabe
  • 1 pahar cu ulei
  • 4 buc. sfeclă fiartă separat (pe jumătate)
  • 2 linguri cu bulion
  • 1 ceapă
  • 3 crenguţe de busuioc
  • 500 g orez
  • 500 g ciuperci
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ţelinele şi guliile de coajă, goliţi-le de miez, spălaţi-le şi lăsaţi-le la scurs. Opăriţi 1 min foile de varză şi ardeii scoşi din saramură, scurgeţi-le, goliţi sfeclele de miez.

Separat, alegeţi şi spălaţi orezul, puneţi-l în cratiţă emailată cu 1 ceapă tocată şi ciupercile spălate şi tăiate felii mai mari ca să se călească în ulei. Amestecaţi cu lingura de lemn, puneţi apă ca să nu se ardă, lăsaţi pe foc 15 min.

Când orezul s-a răcit, umpleţi legumele golite de miez, iar din varză faceţi sarmale.

Aşezaţi legumele în rânduri strânse într-o oală înaltă, cu crengi de busuioc printre straturi, umpleţi cu apă caldă, fierbeţi 60 min la foc mic.

Puneţi vasul cu legume umplute în cuptorul cald pentru 30 min când sosul în care au fiert a scăzut. Serviţi cu pâine proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.