Jambon afumat in aluat cu garnitură de cartofi natur sau varză călită

Printeaza

Jambon afumat in aluat cu garnitură de cartofi natur sau varză călită

Ingrediente:Jambon afumat in aluat cu garnitură de cartofi natur sau varză călită

  • 800 g jambon (cu os) afumat
  • 600 g cartofi sau 1,500 kg varză
  • 100 g făină
  • 1/21 lapte
  • sare
  • 30g drojdie
  • 10g zahăr
  • 1ou
  • 50g unt

 

Mod de preparare:

Se ţine jambonul afumat timp de 10-12 ore, în apă rece, schimbîndu-se din 2 în 2 ore. Se face un aluat de pîine din făină, lapte, unt, sare, zahăr, drojdie de bere.

Cînd începe să crească, se întinde cu făină pe planşeta de tăieţei şi se înveleşte cu ea şunca. Se aşază apoi în tavă şi se dă la cuptor moderat circa 3 ore.

Cînd este gata, se taie felii (cite sînt necesare) şi se aşază pe platou garnisite cu cartofi natur sau cu varză călită. Separat se serveşte sos Madera .

Se serveşte şi rece cu muştar şi aspic sau cu diferite salate de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.