Iahnie de fasole cu cimbru
PrinteazaIahnie de fasole cu cimbru din: fasole uscata, ceapa, morcovi, usturoi, foi de daifn, sare, piper, boia, cimbru.
- 1/2 kg fasole uscata
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 3-4 catei de usturoi
- 1-2 foi de dafin
- sare
- piper
- boia
- cimbru
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat în apă fără sare cu o seara înainte de a fi pregătită; Se pune la fiert în apă clocotită şi se schimbă apa de 2 ori;
Se pun la fiert şi 2 morcovi şi 2 cepe tăiate mărunt; Se toacă o ceapă si usturoiul şi se călesc puţin în ulei.
Se adaugă sare, piper şi boia. Se toarnă compoziţia într-un vas termorezistent, se pune deasupra fasolea fiartă, fără zeamă, şi se presară cimbru.
Se bagă 30 min la cuptor.
Iahnie de fasole cu cimbru
Pofta buna!