Iahnie de Fasole cu Costiță Afumată – Savoare Tradițională Românească

Printeaza

Iahnie de Fasole cu Costiță Afumată – Savoare Tradițională Românească din: fasole boabe, costita afumata, morcovi, usturoi, dafin, boia dulce, sare, piper, ulei, patrunjel.

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Puneți fasolea la înmuiat în apă rece cu o seară înainte.

A doua zi, scurgeți fasolea și fierbeți-o în apă proaspătă, schimbând apa după primele 10 minute de fierbere.

Într-o tigaie, căliți ceapa tocată și morcovii tăiați rondele în ulei, apoi adăugați coștița tăiată în cuburi.

Când carnea este ușor rumenită, adăugați boiaua și amestecați.

Adăugați amestecul peste fasole, împreună cu foaia de dafin, usturoiul zdrobit, sare și piper.

Lăsați să fiarbă la foc mic până când fasolea este bine pătrunsă.

Serviți cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

Iahnie de Fasole cu Costiță Afumată – Savoare Tradițională Românească

Informații Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 350 kcal
  • Carbohidrați: 45g
  • Proteine: 20g
  • Grăsimi: 10g

 

Această iahnie de fasole cu coștiță afumată reprezintă o rețetă tradițională românească, adesea asociată cu ospitalitatea și căldura căminului.

Originară din bucătăria țărănească, iahnia de fasole era preparată în zilele de post sau sărbători. Este o mâncare sățioasă și nutritivă, care combină simplitatea ingredientelor cu bogăția de arome.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Mancare de fasole cu bacon

Mancare de fasole cu bacon

Mancare de fasole cu bacon din: ceapa, bacon, fasole, sos barbeque, melasa. Ingrediente:  1/2 ceapa, tocata 4 felii bacon, cuburi 2 cutii de fasole 3/4 ceașcă sos barbeque 2 linguri de melasa   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C. Într-o tigaie mare, se adauga ceapa si bacon si gatiti la foc mediu pana se […]

 

Mancare de fasole la cuptor

Mancare de fasole la cuptor

Mancare de fasole la cuptor din: fasole, ceapa, ardei, carnati, faina, boia, ulei. Ingrediente: 500 g fasole boabe o ceapă 2 ardei graşi 6 cârnaţi 2 linguri pastă de ardei 2 linguri făină boia dulce 2 linguri ulei   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi, se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.