Iahnie de fasole cu bulion

Printeaza

Iahnie de fasole cu bulion din: fasole, ceapa, ulei, bulion, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru, foi de dafin.

Ingrediente:Iahnie de fasole cu bulion

  • 500 g fasole alba
  • 2-3 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri bulion
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

După ce se alege fasolea se pune la înmuiat in apă rece cu o seară înainte de a pregăti mâncarea. După aceea, se pune la fiert în apă clocot care se schimbă de trei ori. A patra oară, se lasa până se ridică la suprafaţă cojile, care se elimina.

Intre timp se curăţă ceapa, se spală, se taie peştişori şi se rumeneşte în ulei înfierbântat, apoi se stinge cu bulionul, diluat cu apă călduţă, se adaugă usturoiul, curăţat şi trecut prin presă, sare, piper, cimbru şi foi de dafin, după preferinţe.

Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se toarna acest sos peste fasole şi se introduce vasul la cuptor, să scadă, timp de aproximativ un sfert de oră.

Când se serveşte, se presară deasupra verdeaţa tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.