Gem de prune cu mieji de caise

Printeaza

Gem de prune cu mieji de caise din: prune bine coapte, zahar, miji de caise.

Gem_de_prune_cu_mieji_de_caise

Ingrediente:

  • 1 kg prune bine coapte
  • 100 g zahăr
  • mieji de caise

 

 

Mod de preparare:

Spală bine prunele, taie-le pe jumătate şi îndepărtează sâmburii. Pune prunele în tingirea de dulceaţă, la foc domol, dar nu direct pe plită, ci pe tablă încinsă.

Amestecă, să nu se prindă de fundul vasului, până când se leagă bine. Trece totul printr-o sită deasă. Dacă prunele nu sunt prea coapte şi magiunul pare acru, adaugă, după ce au fost trecute prin sită, 100 g zahăr/1 kilogram de fructe.

Pune din nou pe foc, ca să mai fiarbă puţin. La final, adaugă miejii pisaţi, cât mai mărunt. Magiunul trebuie să fie bine legat ca să nu mucegăiască în timpul iernii. Toarnă-l cald în borcane (bine spălate şi încălzite puţin).

Capsează-le şi acoperă-le cu o pătură. Lasă-le aşa până se răcesc complet.

Gem de prune cu mieji de caise

Gem_de_prune_cu_mieji_de_caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.