Gem de caise – retete gustoasa

Printeaza

Gem de caise din: caise, zahar.

 

Ingrediente:Gem de caise

  • un kg caise fără sâmburi
  • un kg zahăr

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Caisele spălate şi fără sâmburi se pun în straturi alternative cu zahărul într-o cratiţă.

Se lasă aşa timp de 12 ore.

A doua zi, cratiţa se pune la foc şi se lasă să fiarbă 15 minute din momentul în care începe să dea în clocot.

Se pune apoi gemul cald în borcane şi se acoperă cu capace. Se întorc pe capac să se răcorească aşa.

 

Gem de caise

Gem de caise

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun gemul de caise

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.