Frigărui de vită pe pat de cuşcuş
PrinteazaFrigărui de vită pe pat de cuşcuş din: carne de vita, cuscus, ardei gras, unt, patrunjel verde, concentrat de legume, vin rosu, otet balsamic, ulei, foi de dafin, chimion si piper.
- 700 g carne de vita
- 250 g cuscus
- 1 ardei gras
- 2 linguri cu unt
- patrunjel verde
- 1 lingurita concentrat de legume
- pentru marinata:
- 100 ml vin rosu sec
- 1 lingura cu otet balsamic
- 2 linguri cu ulei
- 2 foi de dafin
- chimion
- piper
Mod de preparare:
Taie carnea în bucăţi ca pentru frigărui şi amestecă ingredientele pentru marinată. Pune carnea într-o pungă, toarnă peste ea marinată şi amestecă bine, ca bucăţile de carne să fie acoperite. Sigilează punga şi pune-o în frigider pentru o zi.
Curăţă ardeiul gras, taie-l în cubuleţe, căleşte-l câteva minute în untul încins, apoi dă-l deoparte şi pregăteşte cuşcuşul. Pune la fiert un litru de apă în care ai dizolvat concentratul de legume şi adaugă cuşcuşul. Fierbe-l 5-6 minute, scurge zeama şi adaugă ardeiul şi pătrunjelul tocat mărunt.
Montează frigăruile pe beţe, dă-le cu un praf de sare şi pune-le pe grătar. Lasă-le zece minute pe fiecare parte. Serveşte-le pe pat de cuşcuş.
Frigărui de vită pe pat de cuşcuş
Pofta buna!