Fasole facaluita servita cu castraveti murati si vin alb

Printeaza

Fasole facaluita servita cu castraveti murati si vin alb din: fasole, morcovi, pastarnac, usturoi, ceapa, telina, sare, ceapa, ulei, bulion, sare.

Ingrediente:Fasole facaluita servita cu castraveti murati si vin alb

  • 1/2 kg fasole boabe albă sau pestriţă
  • 2 morcovi
  • 1 păstâmac
  • usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • sare
  • 2 cepe
  • 4 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu bulion
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegeţi fasolea bob cu bob, spălaţi cu apă rece, lăsaţi-o acoperită cu apă rece 10-12 ore, după care aruncaţi apa şi umpleţi oala cu altă apă rece. Puneţi vasul pe foc potrivit; când apa a clocotit 5 min, scurgeţi fasolea şi umpleţi cu 4 măsuri de apă fierbinte (aveţi în vedere măsura pentru fasole).

Lăsaţi fasolea să fiarbă 1/2 oră apoi adăugaţi: păstâmacul, morcovii, 1 ceapă, ţellina şi 1/4 linguriţă cu sare. Fierbeţi acoperit până când legumele şi fasolea se pot consuma.

Scurgeţi fasolea, păstraţi zeama. Treceţi legumele prin sită (metoda clasică), sau puneţi 1/3 din fasole şi restul legume într-o oală smălţuită şi mixaţi la turaţie mică. Strângeţi piureul într-un castron. Procedaţi în acelaşi fel cu restul fierturii. Când aţi terminat, împărţiţi piureul de fasole în 2 castroane ca să lucraţi mai uşor.

Curăţaţi şi zdrobiţi căţeii de usturoi pe rând, frecaţi cu 2 linguri de ulei, puneţi puţină sare şi subţiaţi cu zeamă de fasole. Turnaţi sosul de usturoi câte puţin în castronul cu fasole făcăluită, amestecaţi energic. Procedaţi la fel cu fasolea din al doilea castron.

Faceţi din ceapă tocată călită în 4 linguri cu ulei şi stins cu bulion un sos scăzut pe; care-1 turnaţi deasupra fasolei făcăluite.

Serviţi ca aperitiv sau un fel de mâncare lângă pâine feliată, castraveţi muraţi şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.