Dovlecei cu pui, branza si rozmarin

Printeaza

Dovlecei cu pui, branza si rozmarin din: dovlecei, carne tocată de pui, suc de roşii, brânză grasă sau caşcaval, pesmet, ceapă, morcov, rozmarin, condimente pentru carne tocată, mărar, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Dovlecei_cu_pui_branza_si_rozmarin

  • 2 dovlecei
  • 250 g carne tocată de pui
  • 250 ml suc de roşii
  • 50 g brânză grasă sau caşcaval
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 linguriţă rozmarin
  • 1 linguriţă condimente pentru carne tocată
  • 1 legătură mărar
  • ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Pui la încins 2-3 linguri de ulei într-o tigaie, iar între timp toci cea­pa, apoi o căleşti în uleiul încins.

Laşi ceapa la călit 2-3 minute, timp suficient pentru ca aceasta să se înmoaie puţin, după care adaugi morcovul dat pe râzătoa­re şi o parte din pulpa de dovle­cel.

Căleşti maximum 5 minute- umplutura pentru dovlecei, apoi adaugi carnea tocată de pui.

Căleşti puţin umplutura la foc me­diu, apoi adaugi condimentele şi 100 ml suc de roşii, atunci când carnea de pui începe să-şi schim­be culoarea (adică să se albeas­că).

Mai laşi umplutura pentru dovlecel la foc, doar până când aceasta începe să dea în clocot. După aceea iei umplutura pentru dovlecei de pe foc, adaugi măra­rul tocat mărunt şi amesteci bine.

Speli dovleceii şi îi tai în jumătăţi (pe lungime). Scobeşti-de pulpă jumătăţile de dovlecei, cu ajutorul unei linguriţe, le sărezi şi le întorci cu faţa în jos, pentru a elimina excesul de apă.

Iei jumătăţile de dovlecei câTe au stat la scurs mi­nimum 10 minute şi le tapetezi cu pesmet.

Apoi umpli trei dintre jumătăţile de dovlecei cu carnea de pui şi deasupra pui un strat de brânză dată pe râzătoare. A patra jumătate de dovlecel o tai şi o aşezi peste brânza rasă.

Intr-un vas termorezistent pui re­stul de suc de roşii, rozmarinul, sare şi piper, apoi adaugi do­vleceii umpluţi.

Acoperi vasul cu folie de aluminiu, încingi cuptorul şi laşi dovleceii umpluţi cu pui la cuptor, un sfert de oră (la foc mediu).

După aceea scoţi vasul, înlături folia de aluminiu, reintro­duci vasul şi îl mai laşi la cuptor 10 minute.

Dovlecei cu pui, branza si rozmarin

Dovlecei_cu_pui_branza_si_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.