Prajitura cu zulufi de lamaie

Prajitura Hawaii

Prajitura Hawaii din: cocktail de fructe, unt, zahar, sare, oua, faina, nuca de cocos, praf de copt, suc de lamaie. Ingrediente: 1 conserva mare de cocktail de fructe (ananas, pere, mere, struguri, cirese..) 150 g unt 150 g zahar un praf de sare 2 oua 250 g faina 25 g nuca de cocos 2 lingurite […]

Cataif

Reteta cataif cu frisca

Reteta cataif cu frisca din: fidea, zahar, apa, unt, frisca, esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g fidea foarte subtire 300 g zahar 500 ml apa 50 g unt 400 g frisca esenta de vanilie   Mod de preparare: Ungem o tava cu unt topit (eu am facut in tava de la aragaz), apoi asezam fideaua […]

Prăjitură de lămâie cu violete zaharisite

Prajitura cu lamaie si portocala

Prajitura cu lamaie si portocala din: unt, zahar, faina, suc de lamaie, oua. Ingrediente blat: 200 gr unt 70 gr zahar 240 gr faina 3 lingurite coaja portocala   Ingrediente crema: 60 gr faina , 200 gr suc lamaie, portocala (o lamaie si 2 portocale),4 oua mari,220 gr zahar,3 lingurite coaja potocala.       […]

Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon

Baklava

Baklava din: placinta, unt, nuci, zahar, apa, esenta de rom. Ingrediente: 1 pachet de foi de placinta (am pus Bella – 14 foi) 150 g unt (ulei) 400 g nuci macinate 300 g zahar 400 ml apa esenta de rom   Mod de preparare: Se da nuca prin masina.Topim untul,operatiunea de asamblare urmeaza sa se […]

Frecătei cu mere

Haroset

Haroset din: mere, migdale, scortisoara, vin, miere. Ingrediente: 2 mere rosii potrivit de mari 1/4 ceasca migdale sau miez de nuca tocate marunt 1 lingurita scortisoara 2-3 linguri vin rosu 1-2 linguri miere   Mod de preparare: Se taie merele in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, se taie marunt, cu coaja cu tot, […]

Tartă cu cremă de iaurt si kiwi

Crema de gutui cu lamaie

Crema de gutui cu lamaie din: gutui, zahar, gelatina, frisca, ulei. Ingrediente: 4 gutui 250 g zahăr 4 linguriţe gelatină (pentru închegat) 1 esenţă de vanilie zeama de la 1/2 lămâie 400 g frişcă ulei   Mod de preparare: Topeşti zahărul într-o cratiţă, stingi cu 1 l de apă şi laşi să fiarbă pe foc […]

Crema de branza de vaci cu capsuni

Crema de branza de vaci cu capsuni

Crema de branza de vaci cu capsuni din: branza de vaci, iaurt, zahar, portocala, capsuni, miez de nuca, ciocolata, stafide, menta. Ingrediente:  375 gr. branza de vaci proaspata 200 gr. iaurt pasteurizat 50 gr. zahar 1 portocala 400 gr. capsuni 30 gr. miez de nuca 50 gr. ciocolata cu lapte taiata marunt 2 linguri de […]

Sarlota cu nectarine

Sarlota de mandarine cu kiwi

Sarlota de mandarine cu kiwi din: kiwi, mandarine, portocale, lamai, banane, gelatina, zahar. Ingrediente: 3 kiwi 2 mandarine 12 portocale 2 lamai 2 banane 60 gr.gelatina 600 ml. apa 450 gr.zahar pudra   Mod de preparare: Inmuiati gelatina 15 minute in apa rece. Puneti-o apoi sa se dizolve in apa calduta impreuna cu zaharul, in […]

Prajitura cu capsuni si bezele

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni din: iaurt, oua, zahar, unt, faina, gris, praf de copt, gem de capsuni, frisca, capsuni. Ingrediente: 250 gr. iaurt 2 oua 100 gr. zahar 60 gr. unt 125 gr. faina 125 gr. gris 1/2 pachetel de praf de copt 3 linguri de gem de capsuni 250 gr. frisca 300 gr. capsuni mici […]

Crema glasata cu fructe

Crema glasata cu fructe

Crema glasata cu fructe din: oua, unt, ciocolata, cacao, zahar, caise, stafide, coniac, ciocolata, unt, miere. Ingrediente: 5 oua 200 gr. unt 150 gr. ciocolata 2 linguri cacao 100 gr. zahar tos 2 caise 1 lingura stafide 4 linguri coniac Ingrediente  sos: 100 gr. ciocolata, 20 gr. unt, 1 lingurita miere.   Mod de preparare: […]

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Briose Chelsea din: faina, praf de copt, zahar, unt, lapte, ou. Ingrediente: 2 cesti faina 1/2 plic praf de copt 1/4 ceasca zahar tos fin 30 g unt taiat bucatele 1/3 ceasca lapte 1 ou   Ingrediente umplutura: 30 g unt moale, 1 lingura zahar, 1 ceasca fructe uscate, 1 varf de cutit ghimbir, 1 […]

Crema de oua cu lamaie

Crema de oua cu lamaie

Crema de oua cu lamaie din: branza de vaci, zahar, lamai, albus, frisca, lichior, scortisoara, cacao, cuisoare, sampanie. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 100 g zahăr tos două lămâi 4 albuşuri 200 ml frişcă 100 ml lichior de lămâie două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de pudră de scorţişoară o lingură de cacao […]

Biscuiti cu glazura de lamaie

Biscuiti cu glazura de lamaie

Biscuiti cu glazura de lamaie din: faina, unt, zahar, alune de padure, miez de nuca, oua, esenta de migdale, praf de copt, sare, lamaie, menta. Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 125 g zahăr brun 50 g alune de pădure 50 g migdale 50 g miezuri de nucă două ouă o linguriţă de esenţă […]

Prajitura cu orez si fructe

Prajitura cu orez si fructe din: faina, alune, unt, zahar, sare, oua, branza de vaci, lapte, amidon, orez, piscoturi, prune, mere. Ingrediente aluat: 300 gr. faina 100 gr. alune macinate 200 gr. unt sau margarina 100 gr. zahar 1 zahar vanilat un varf de cutit de sare 1 ou Ingrediente umplutura: 3 oua, 500 gr. […]

Budincă de orez cu mango, lămâie verde si nucă de cocos

Budinca de orez cu frisca si capsuni

Budinca de orez cu frisca si capsuni din: orez, lapte, zahar, frisca, capsuni. Ingrediente: 1 1/2 cana orez 1 1/2 l lapte zahar dupa gust 2 pachetele zahar vanilat 300-500 gr. frisca dulce gata batuta 20-25 de capsuni     Mod de preparare: Se fierbe orezul cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa […]

Orez in lapte cu fructe

Orez in lapte cu fructe

Orez in lapte cu fructe din: orez, zahar, lapte, frisca, galbenus, vanilie, rom, unt, menta, zmeura, afine, piersici, caise. Ingrediente: 150 gr. orez cu bobul lung 125 gr. zahar 1 zahar vanilat 75 cl. lapte 20 cl. frisca 2 galbenusuri 1 baton de vanilie 1 lingurita de rom diluat 20 gr. unt 2 crengute de […]

Minibriose cu ciocolata

Minibriose cu ciocolata

Minibriose cu ciocolata din: oua, unt, zahar, faina, banana, crema de ciocolata, ciocolata, lichior, pra de copt, esenta de rom, sare, alune, menta. Ingrediente: 3 ouă 150 g unt 120 g zahăr 300 g făină o banană 100 g cremă de ciocolată din comerţ 3 cuburi de ciocolată neagră zahăr vanilinat coaja rasă de la […]

Tort cu crema si glazura de prune

Tort cu crema si glazura de prune

Tort cu crema si glazura de prune din: oua, zahar, faina, vin, frisca, suc de portocale, ciocolata, scortisoara, gelatina, prune, sare, prune, praf de copt. Ingrediente tort: 2 ouă 225 g zahăr 120 g făină 250 ml vin roşu 600 ml frişcă 150 ml suc de portocale 50 g ciocolată de menaj albă scorţişoară 3 […]

Desert cu inghetata, bezele si fructe de padure

Prajitura regala cu capsuni

Prajitura regala cu capsuni din: capsuni, lapte, zahar, coniac, galbenus, frisca, gelatina. Ingrediente: 300 g căpşuni 500 ml lapte 250 g zahăr pudră 1 lingură coniac sau lichior 1 esenţă vanilie 6 gălbe­nuşuri 250 g frişcă 1 plic gelatină 2 plicuri zăhăr vanilat   Mod de preparare: Speli căpşunile, le presari cu 100 g zahăr […]

Tort Mimoza

Tort cu 2 blaturi si 2 creme

Tort cu 2 blaturi si 2 creme din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de vanilie, nuci, unt, lapte, esenta de rom, stafide, frisca. Ingrediente blaturi: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 esenţă de vanilie 2 lin­guri cacao Ingrediente crema de nuci: 100 g nuci măcinate 100 g unt 200 ml lapte 1 […]

Brioşe cu două feluri de ciocolată

Briose cu ciocolata si mac

Briose cu ciocolata si mac din: faina, oua, unt, lapte, drojdie, zahar, ciocolata, esenta de rom, sare, menta, seminte de mac. Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 100 g unt 170 ml lapte dulce 15 g drojdie 100 g zahăr tos 150 g ciocolată neagră două pliculeţe de zahăr vanilinat esenţă de rom sare seminţe […]

Prăjitură cu umplutură de cocos

Prajitura cu gem si cocos

Prajitura cu gem si cocos din: foi de napolitana, oua, faina, zahar, lapte, nuca de cocos, gem de caise, smochine, sare. Ingrediente: 4 foi de napolitană 6 ouă 180 g făină 150 g zahăr tos 350 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 150 g nucă de cocos un borcan cu gem de caise […]

Reteta crema de iaurt

Reteta crema de iaurt

Reteta crema de iaurt din: frisca, mango, banana, ananas, portocala, fructe de padure, iaurt, miere, cafea, scortisoara, ciocolata, ananas, cirese, kiwi. Ingrediente: 200 ml frişcă un mango o banană o conservă de ananas o portocală 300 g fructe de pădure 450 ml iaurt două linguri de miere lichior de cafea un praf de scorţişoară ciocolată […]

Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă

Prajitura cu gem, nuca si bezea

Prajitura cu gem, nuca si bezea din: faina, margarina, oua, lamaie, zahar, nuci, praf de copt, otet, gem, sare.   Ingrediente: 500 g făină 250 g margarină 2 ouă + 3 albuşuri 1/2 lă­mâie 100 g zahăr pudră 10 nuci 1 praf de copt 1 linguriţă oţet 5-6 linguri gem sare   Mod de preparare: […]

Batoane energizante cu miere

Batoane glazurate

Batoane glazurate din: unt, zahar, faina, nuci, sare, gem, cacao. Ingrediente: 1 pachet unt 100 g zahăr pudră 350 g făină 1 pacheţel zahăr vanilat 100 g nuci mă­cinate un praf de sare câteva linguri de gem acrişor Ingrediente glazură: 1 lingură unt 1 lingură apă 1 lingură cacao 1 lingură zahăr Mod preparare batoane: […]

Reteta clatite umplute cu mere

Reteta clatite umplute cu mere

Reteta clatite umplute cu mere din: mere, lapte, oua, zahar, sare, unt, coniac, ulei, mere, scortisoara, frisca. Ingrediente: 100 g faina 800 ml lapte 3 oua 100 g zahar 1 varf de cutit de sare 20 g unt (margarina) 7 linguri de coniac 1 plic cu praf de budinca de vanilie (pentru 1/2 l lapte) […]

Tort de ciocolata cu crema de smantana

Tort cu blat din pesmet si crema de cacao

Tort cu blat din pesmet si crema de cacao din: oua, zahar, pesmet, faina, praf de copt, nuci, esenta de rom, lapte, crema, ciocolata. Ingrediente blat: 8 ouă 8 lin­guri zahăr 8 linguri pesmet 2 linguri făină 1 plic praf de copt 1 cană nuci tăiate mărunţel 1 esenţă de rom 1 cană de apă […]

Piersici umplute cu îngheţată

Piersici umplute cu crema de vanilie

Piersici umplute cu crema de vanilie din: piersici, zahar, lapte, faina, migdale, galbenus. Ingrediente: 10 piersici 125 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 150 ml lapte 2 gălbenuşuri, 1 linguriţă făină, 50 g migdale.   Mod de preparare: Speli piersicile, le tai în jumătate, le scoţi sâmburii şi pui jumătăţile de fructe la fiert într-o […]

Foitaj cu umplutura de pepene

Foitaj cu umplutura de pepene

Foitaj cu umplutura de pepene din: aluat foitaj, pepene, unt, frisca, menta, fucte de padure. Ingrediente : 1 rulou de aluat de foitaj 1 pepene galben 50 g unt 250 g frisca batuta Ingrediente ornat: 6 fire de menta proaspata, cateva fructe de pădure.   Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180°C. Se curata pepenele […]

Tort de mere si stafide

Tort de mere cu glazura de vin

Tort de mere cu glazura de vin din: mere, faina, unt, pesmet, zahar, oua, vin, zahar, praf de copt. Ingrediente: 2 mere mari 160 g făină 100 g unt 2 linguri pesmet 80 g zahăr 2 ouă 150 ml vin alb 125 g zahăr pudră 1 linguriţă praf de copt     Mod de preparare: […]

Reteta tarta cu struguri si migdale macinate

Reteta tarta cu struguri si migdale macinate

Reteta tarta cu struguri si migdale macinate din: struguri, oua, aluat, unt, zahar, migdale, frisca, faina. Ingrediente: 800 g boabe de struguri albi (Muscat) 2 oua intregi + 1 galbenus 300 g aluat fraged 20 g unt 80 g zahar 60 g migdale macinate 3 linguri frisca nebatuta faina   Mod de preparare: Se intinde […]

deserturi

Regina din Saba

Regina din Saba din: ciocolata, unt, zahar, oua, cacao , frisca. Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 125 g unt + 20 g pentru uns forma 125 g zahar tos 5 oua 250 g frisca batuta 3 linguri cacao   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o forma rotunda […]