Batoane glazurate

Printeaza

Batoane glazurate din: unt, zahar, faina, nuci, sare, gem, cacao.

Ingrediente:Batoane glazurate

  • 1 pachet unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 350 g făină
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 100 g nuci mă­cinate
  • un praf de sare
  • câteva linguri de gem acrişor

Ingrediente glazură:

  • 1 lingură unt
  • 1 lingură apă
  • 1 lingură cacao
  • 1 lingură zahăr

Mod preparare batoane:

Freci untul cu zahărul şi cel vanilat până obţii o cremă spumoasă. Adaugi făina şi frămânţi. Coca obţinută o laşi la rece pen­tru 1-2 ore.

Scoţi coca şi rupi din ea o cantitate mică (de mărimea unei măsline) şi modelezi un sul pe care îl presezi cu o furculiţă. Aşezi toate batoanele într-o tavă şi le dai la copt fără să se rumenească.

Faci glazura din toate ingredientele puse pe foc. Scoţi bastonaşele pe care le uneşti între ele cu gem şi introduci fiecare capăt în glazură. Aşa glazurat, treci fiecare capăt prin nucă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.