Mousse de ciocolata

Reteta mousse au chocolat

Reteta mousse au chocolat din: ciocolata, galbenus, zahar, sare, vanilie, frisca. Ingrediente: 250 g ciocolata 3 galbenusuri 40 g zahar pudra 100 ml frisca nebatuta 1 baton de vanilie 1 varf de cutit sare   Mod de preparare: Se taie ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu […]

Cum se prepara mere perfect caramelizate

Deliciu cu mere, miere si nuci

Deliciu cu mere, miere si nuci din: mere, miez de nuca, zahar, miere, unt, oua, faina, lamaie. Ingrediente : 4 mere mari 125 g miez de nuca 100 g zahar 2 linguri de miere 120 g unt inmuiat + 20 g normal 4 oua 170 g faina 1 lamaie   Mod de preparare: Curatati merele […]

Budincă de mere si banane

Mere a la Tatin

Mere a la Tatin din: mere, zahar pudra, unt. Ingrediente : 1,5 kg mere 100 g zahar pudra 75 g unt     Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210C. Se unge un vas de pamant cu 50 g unt topit si se presara cu jumatate din cantitatea de zahar. Merele, curatate de coaja […]

Budincă de griş

Budinca cu nuca de cocos rasa

Budinca cu nuca de cocos rasa din: oua, lapte, unt, cocos, zahar. Ingrediente aluat : 3 oua 2 linguri lapte 50 g unt 80 g nuca de cocos rasa 50 g| zahar   Ingrediente sos : 1 lingurita cu varf de coaja rasa de portocala, 2 linguri smantana dulce, 50 g ciocolata amaruie, 50 g […]

Cremă de orez integral cu mere şi ciocolată

Crema de orez cu frisca

Crema de orez cu frisca din: orez, frisca, zahar, lamaie, lapte, coaja de portocala. Ingrediente: 250 g orez 300 g frişcă 1 plic zahăr vanilat 2 linguri coajă rasă de portocală 1 lămâie 1 l lapte   Mod de preparare: Fierbi orezul cu laptele şi zahărul vanilat şi cât e cald, îl treci prin sită. […]

Gogosele cu mere

Gogosele cu mere

Gogosele cu mere din: mere, oua, lapte, faina, drojdie, zahar, unt, ulei, sare. Ingrediente: 4 mere 2 ouă 200 ml lapte 500 g făină 25 g drojdie 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 100 g unt ulei sare 3 linguri zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă cu lapte călduţ […]

Budincă din griş cu lapte

Budinca de gris cu mure si afine

Budinca de gris cu mure si afine din: vanilie, lapte, zahar, zahar vanilat, sare, gris, oua, afine, lamaie, zahar tos. Ingrediente: 1/2 baton de vanilie 500 ml lapte 50 g zahar 2 pachete zahar vanilat 1 praf de sare 60 g gris 2 oua 250 g afine amestecate cu mure suc de lamaie putin zahar […]

Biscuiţi cu glazura de ciocolata

Biscuiţi cu glazura de ciocolata

Biscuiţi cu glazura de ciocolata din: oua, zahar, mrgarina, bicarbonat, lamaie, faina. Ingrediente: 4 oua o cana de zahar 250 g de margarina o lingurita de bicarbonat coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust faina cat cuprinde. Ingrediente glazura: 150 g de ciocolata de menaj, 2 linguri de lapte. (Sau: 2 linguri de cacao, 50 […]

Inghetata cu branza de vaci si zmeura

Inghetata cu branza de vaci si zmeura

Inghetata cu branza de vaci si zmeura din: unt, zahar, zmeura, ovaz, branza de vaci, lamaie, inghetata. Ingrediente: 20 g unt 60 g zahar 250 g zmeura 60 g fulgi de ovaz 250 g branza de vaci proaspata si smantanoasa sucul de la o lamaie o cutie de inghetata de zmeura sau vanilie   Mod […]

Flanuri cu pere

Flanuri cu pere

Flanuri cu pere din: pere, lamaie, faina, oua, zahar tos, lapte, unt, zahar praf, scortisoara, sare. Ingrediente: 4 pere mari 1 lingura de suc de lamaie 50 g faina alba 3 oua 50 g zahar tos 450 ml lapte 40 g unt 1 lingura de zahar praf 1/2 praf de scortisoara 1 praf de sare […]

Linzer cu mure

Linzer cu mure din: faina, margarina, oua, zahar pudra, zahar tos, sare, lamaie, gris, mure. Ingrediente: 350 g făină 250 g margarină 4 ouă 100 g zahăr pudră 280 g zahăr obişnuit sare coajă rasă şi zeama de la o lămâie 1 lingură griş 500 g mure   Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul […]

Tort ieftin, cu frisca si gem

Tort ieftin, cu frisca si gem

Tort ieftin, cu frisca si gem din: oua, faina, praf de copt, apa, marmelada de capsuni, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 3 oua (cu albusurile si galbenusurile separate) 1 ceasca de faina amestecata 1 lingurita praf de copt 4 linguri apa clocotita 1/2 ceasca marmelada de capsuni (sau de alte fructe) 300 ml frisca batuta 2 […]

Tort de zahar ars

Tort de zahar ars

Tort de zahar ars din: oua, lapte, faina, zahar vanilat, praf de copt, zahar, frisca. Ingrediente: 14 ouă 2 l lapte 6 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 500 g zahăr 500 ml frişca   Mod de preparare: Pui 400 g zahăr într-o cratiţă să se caramelizeze, tapetezi cratiţa cu […]

Bezele cu nuci

Bezele cu nuci

Bezele cu nuci din: albus, zahar, nuci, zeama de lamaie. Ingrediente: 3 albuşuri 200 g de zahar pudra 50 g de nuci 2 pachete de zahar vanilat 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet   Mod de preparare: Se bat albuşurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat zaharul si praful de vanilie, […]

Tartă cu căpşuni, branza de vaci si frisca

Tarta de capsuni cu branza de vaci

Tarta de capsuni cu branza de vaci din: faina, unt, oua, branza, zahar, sare, capsuni, frisca. Ingrediente aluatul fraged: 250 g faina 125 g unt + 20 g unt pentru forma 1 ou 1/3 pahar de apa rece o lingurita de zahar praf 1/2 lingurita de sare fina Ingrediente umplutura: 500 g branza de vaci […]

Bulgarasi cu ciocolata

Bulgarasi cu ciocolata

Bulgarasi cu ciocolata din: zahar, ciocolata, esenta de rom, biscuiti, nuci, cacao, lapte sau unt. Ingrediente: 1/2 pahar zahăr pudră 200 g ciocolată fără cremă 3 linguri esenţă de rom 1 pahar biscuiţi simpli măcinaţi 100 g nuci măcinate 2 linguri cacao lapte sau unt   Mod de preparare: Razi ciocolata, opreşti puţină ciocolată rasă […]

Tort de ciocolată cu boia iute şi must

Tort de ciocolata cu brandy

Tort de ciocolata cu brandy din: ciocolata, oua, faina, brandy, drojdie, zahar, unt, sare. Ingrediente: 300 g de ciocolată 3 ouă 50 g de făină brandy Alexandrion drojdie 80 g de zahăr 100 g de unt sare fină Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la o temperatură de 220ºC.Spargeţi jumătatae de ciocolată într-un castron şi adăugaţi […]

Prajitura cu prune, nuca si bezea

Prajitura cu prune, nuca si bezea din: zaahar, unt, faina, oua, bicarbonat, prune, nuci. Ingrediente: 300 g zahăr 120 g unt 180 g făină 4 ouă 1 vârf de cuţit bicarbonat 1 lingură esenţă de rom coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie 750 g prune o mână de nuci prăjite   Mod de preparare: […]

Prajitura cu afine si crema de smantana

Prajitura cu afine si crema de smantana

Prajitura cu afine si crema de smantana din: faina, unt, oua, zahar, sare, afine, smantana. Ingrediente aluat: 500 g făină 200 g unt 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră sare 500 g afine Ingrediente cremă: 5 albuşuri 200 g zahăr pudră 4 gălbenuşuri 250 g smântână   Mod preparare aluat: Incorporezi untul în făină, apoi […]

Prajiturele din gris cu stafide

Prajiturele din gris cu stafide

Prajiturele din gris cu stafide din: lapte, zahar, gris, stafide, oua, faina, ulei. Ingrediente: 1 l lapte 6 linguri zahăr 200 g griş 1/2 pachet stafide 1 plic zahăr vanilat 2 ouă puţină făină şi ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Pui laptele la fiert împreună cu zahărul şi când clocoteşte adaugi stafidele şi […]

Fursecuri cu miere

Fursecuri cu miere

Fursecuri cu miere din: miere, ou, zahar, faina, ulei, bicarbonat. Ingrediente: 100 g miere 1 ou 1 lingură zahăr 1 lin­gură ulei 150 g făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat   Mod de preparare: Freci bine mierea cu oul şi zahărul, apoi adaugi pe rând uleiul şi făina amestecată cu bicar­bonatul. Frămânţi bine aluatul, […]

Inghetata de fragute si cappucino

Inghetata gustoasa de fragi

Ingrediente: 250 g fragi 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Speli fragii, opreşti câţiva pentru decor, pe restul îi treci prin sită şi adaugi pe rând în piureul obţinut zahărul pudră, laptele şi zeama de lămâie. Amesteci com­poziţia, o torni în cupe şi o […]

Prajitura cu blat de ciocolata si frisca

Prajitura cu blat de ciocolata si frisca

Prajitura cu blat de ciocolata si frisca din: oua, zahar, faina, ciocolata, cacao, ulei, esenta de rom, alune, frisca. Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr 250 g făină 200 g ciocolată sau 50 g cacao 2 linguri ulei 1 lingură apă 1 esenţă de rom Ingrediente cremă: 200 g alune 400 g frişcă   Mod de […]

Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper

Crema de branza de vaci cu morcovi si mere

Crema de branza de vaci cu morcovi si mere din: branza de vaci, miere, morcov, mar, smantana, zahar, piersica. Ingrediente: 200 g brânză de vaci 100 g miere de albine 1 morcov 1 măr 2 linguri smântână coajă rasă de portocală şi lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 piersică   Mod de preparare: Cureţi morcovul […]

Budinca de piersici si stafide

Budinca de piersici

Budinca de piersici din: paine, nuca de cocos, suc de portocale, compot, banane, stafide. Ingrediente: 5 1/2 căni cu cuburi de pâine 3 linguri nucă de cocos 1/2 cană suc de portocale 1 borcan de 500g compot piersici 2 banane 1 cană stafide Mod de preparare: Se amestecă cuburile de pâine cu nuca de cocos. […]

Muffins pufosi cu ciocolata

Muffins pufosi cu ciocolata

  Ingrediente: 2 oua 110 gr de unt moale 110 gr de zahar 140 gr faina 70 de gr bucatele de ciocolata 1 plic de zahar vanilat 2 lingurite de praf de copt 2 linguri de lapte Mod de preparare: Se pun toate ingredientele (in afara de ciocolata) in mixer si se mixeaza bine.Se adauga […]

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars – gustos

Tort cu mere si crema de zahar ars din: mere, unt, oua, lapte, faina, zahar, frisca, lapte.   Ingrediente: 1 kg mere 50 gr unt 8 oua 2 cani cu lapte 4 linguri faina cca 400 gr zahar tos 1 plic frisca 200 ml lapte   Mod de preparare: Merele se rad si se pun […]

Budincă de orez cu prune uscate

Budincă de orez cu prune uscate

Budincă de orez cu prune uscate din: prune uscate, sare, orez, unt, miere, oua, scortisoara. Ingrediente: 1/4 kg prune uscate 1/2 linguriţă sare 1 cană orez nefiert 1 lingură unt 3 linguri miere 2 ouă puţină scorţişoară. Mod de preparare: Se spală prunele uscate în apă călduţă şi se înmoaie de seara într-un litru de […]

Clătite umplute cu mere

Clătite umplute cu mere

Clătite umplute cu mere din: clatite, mere, apa, stafide, vanilie, miere. Ingrediente: 6 clătite groase 8 mere 1/2 cană apă 4 linguri stafide puţină vanilie 1-2 linguri miere   Mod de preparare: Se dau merele prin râzătoare. Se amestecă cu apa, stafidele şi mierea şi se pun la fiert până ce se  înmoaie. Se unge […]

Budinca de orez

Budincă de mere

Budincă de mere din: mere, susan, nuca de cocos, lamaie, sare, coriandru, suc de mere, franola sau fulgi de ovaz. Ingrediente: 6-8 mere tăiate felii 1/4 cană seminţe de susan 1/2 cană nucă de cocos 1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 lingură coriandru 1 1/2 suc de mere 1 cană granola sau […]

Budincă de mere si banane

Budincă de mere si banane

Budincă de mere si banane din: mere, banane, stafide, nuci, paine, cocos, sos. Ingrediente: 5-6 mere tăiate felii 2 banane tăiate felii 1/2 cană stafide 1/2cană nuci tăiate mărunt 5-6 felii de pâine tăiate cuburi 1/2cană nucă de cocos 1 cană sos Ingrediente sos:2 căni suc de ananas (sau suc de mere), 2 linguri suc […]

Tarta cu brinza si portocale

Tarta cu brinza si portocale

Tarta cu brinza si portocale din: budinca de vanilie, lapte, zahar vanilat, foi de placinta, branza dulce, portocala, ou. Ingrediente: 1 budinca de vanilie 500 ml lapte zahar vanilat 200 g zahar un pachet foi de placinta 500 g brinza dulce sucul si coaja unei portocale un galbenus 1 portocala pentru ornat Mod de preparare: […]