Briose Chelsea

Printeaza

Briose Chelsea din: faina, praf de copt, zahar, unt, lapte, ou.

Ingrediente:Briose Chelsea

  • 2 cesti faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/4 ceasca zahar tos fin
  • 30 g unt taiat bucatele
  • 1/3 ceasca lapte
  • 1 ou

 

Ingrediente umplutura: 30 g unt moale, 1 lingura zahar, 1 ceasca fructe uscate, 1 varf de cutit ghimbir, 1 varf de cutit scortisoara.

 

Mod de preparare: 

Se-ncinge cuptorul la 210C. Se unge o tava patrata cu ulei sau cu unt topit si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Intr-un castron, se freaca intre palme faina cu untul, pana ce se obtine o masa sfaramicioasa, se adauga zaharul si pe urma ouale batute cu laptele si se framanta un aluat moale.

Se-ntinde aluatul pe o coala de hartie de copt, formandu-se un dreptunghi de 35×22 cm.

Se unge aluatul cu unt moale, se presara peste el zaharul, fructele uscate, ghimbirul si scortisoara si se face sul. Se taie in 12 bucati egale si se aseaza in tava, una langa alta, in asa fel incat laturile lor sa se atinga.

Se reduce temperatura cuptorului la 180C si se coc 25-30 de minute, pana ce se rumenesc. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca putin.

Pentru glazura: se pun apa si zaharul la foc potrivit si se lasa sa se topeasca zaharul, amestecand intruna.

Dupa ce-a dat in clocot, se fierbe glazura inca doua-trei minute, fara a mai amesteca.

Se ia craticioara de pe foc si se ung cu glazura prăjiturile, cat sunt calde.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • brioșe chelsea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.