Prăjitură cu mere, scorţişoară si gem

Prajitura englezeasca cu gem

Prajitura englezeasca cu gem din: faina, praf de copt, zahar, unt, lapte, ou, gem, frisca. Ingrediente: 3 cani de faina amestecata 1 pachetel de praf de copt 2 linguri de zahar 60 g unt taiat bucatele 1 cana de lapte 1 ou batut pentru uns gem de capsuni,caise frisca   Mod de preparare: Se incinge […]

Ruladă de căpşuni

Rulada cu crema si capsuni

Rulada cu crema si capsuni din: oua, zahar, faina, praf de copt, iaurt, sirop, gelatina, frisca, capsuni. Ingrediente aluatul: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 25 g zahar pudra 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt zahar pentru rulat. Ingrediente umplutura:300 g iaurt, 1/8 l sirop de visine, 8 foi de […]

Tortulete cu capsuni si lichior de oua

Tortulete cu capsuni si lichior de oua

Tortulete cu capsuni si lichior de oua din: faina, zahar, sare, ou, unt. Ingrediente aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf de cutit sare 1 ou 125 g unt rece grasime si zahar pentru forme   Ingrediente umplutura:250 g branza de vaci, 50 g zahar, 2 oua, 100 ml […]

Budinca de vanilie cu visine

Budinca tricolora

Budinca tricolora din: oua, lapte, zahar, faina, unt, ciocolata, visine sau cirese. Ingrediente: 5 oua 1 litru de lapte 125 g de zahar 3 pliculete de zahar vanilat 5 linguri de faina unt (margarina) cat o nuca 50 g de ciocolata de menaj 100 g de visine sau cirese Mod de preparare: Cele 5 oua […]

Cuburi de ciocolata cu capsuni

Cuburi de ciocolata cu capsuni

Cuburi de ciocolata cu capsuni din: oua, ciocolata, zahar, faina, cacao, capsuni. Ingrediente : 4 oua 175 g ciocolata amaruie 120 g zahar 50 g faina 1 lingurita cacao (pudra) 20 de capsuni mai mici   Mod de preparare: Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Ciocolata sfaramata sau taiata bucatele se lasa […]

Tort aromat cu ananas si căpşune

Tortul reginei Mary

Tortul reginei Mary din: aluat foitaj, marmelada, unt, zahar, oua, coaja de portocala sau lamaie, stafide, faina, praf de copt. Ingrediente: 250 g aluat de foietaj 2 linguri marmelada de caise 90 g unt 1/2 cana zahar fin 4 oua batute usor 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie glasate 1/4 cana stafide […]

Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci

Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci

Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci din: oua, portocala, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, gem de piersici, iaurt, branza de vaci, lamaie, gelatina, frisca, piersici. Ingrediente blat: 2 oua 2 linguri zeama de portocala 75 g zahar 1 plic zahar vanilat 75 g faina 1/2 lingurita praf de […]

Prajitura moale cu mere

Prajitura moale cu mere

Prajitura moale cu mere din: mere, lamaie, oua, faina, unt, zahar, zahar vanilat, praf de copt, tuica. Ingrediente: 3 mere mari sucul de la o lamaie 3 oua 180 g faina 150 g unt topit 180 g zahar tos 1 pachetel zahar vanilat 1 lingurita praf de copt 2 linguri tuica de prune sau pere […]

Tarta cu lamaie caramelizata

Tarta cu lamaie caramelizata

Tarta cu lamaie caramelizata din: faina, sare, unt, zahar pudra, coaja de lamaie, ou. Ingrediente aluat: 200 g faina sare 125 g unt moale 70 g zahar pudra o lingurita coaja rasa de lamaie 1 ou Ingrediente umplutura: 3 oua, 150 g zahar pudra, 300 g frisca nebatuta (smantana), zeama de la doua lamai (circa […]

Tort cu capsuni

Tort cu capsuni

Tort cu capsuni din: faina, praf de copt, sare, zahar, lapte, frisca, capsuni. Ingrediente: 280 g faina 4 lingurite praf de copt 1 lingurita sare 1 1/2 lingura zahar 3/4 ceasca lapte 1 1/2 ceasca frisca batuta 500 g capsuni taiate in doua   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C, se unge cu […]

Pălăriuţe cu cireşe

Pălăriuţe cu cireşe

Pălăriuţe cu cireşe din: cirese, ciocolata alba, smantana, oua, zahar, unt, faina, praf de copt, zahar vanilinat, sare, scortisoara, susan, esenta de migdale. Ingrediente: 300 g cireşe 300 g ciocolată albă 125 g smântână 3 ouă 120 g zahăr tos 50 g zahăr brun 250 g unt 500 g făină un pliculeţ cu praf de […]

Mere prajite cu inghetata

Mere prajite cu inghetata

Mere prajite cu inghetata din: mere, unt, sirop de fructe, inghetata. Ingrediente : 4 mere acrisoare (600 g) 30 g unt 6 linguri sirop de fructe 4 globuri inghetata (de vanilie sau de nuci)   Mod de preparare: Se spala merele, se curata de coaja, se scobesc intregi cu o lingurita sau un cutit ascutit […]

Deserturi

Fructe marinate cu orez si portocale

Fructe marinate cu orez si portocale din: orez, lapte degresat, sare, zahar, iaurt, zahar vanilat, portocale, lamaie, samburi de alune, miere, fructe, scortisoara. Ingrediente: 200 g orez 700 ml lapte degresat sare iodata 3-4 linguri zahar 400 g iaurt (amestecat cu zahar vanilat – 2 pachetele) 1 portocala (coaja si zeama) + alte doua portocale […]

Ruladă cu fistic

Ruladă cu fistic

Ruladă cu fistic din: oua, faina, zahar, ghimbir, ulei de masline, ciocolata neagra, fistic, cacao, sare, praf de copt, zahar vanilat, budinca de vanilie, frisca, topping de capsuni, sos caramel. Ingrediente: 6 ouă 120 g făină 150 g zahăr tos ghimbir 50 ml ulei de măsline 200 g cioco­lată neagră 50 g fistic cacao sare […]

Cornuleţe cu ciocolată

Cornuleţe cu ciocolată

Cornuleţe cu ciocolată din: faina, drojdie, lapte, unt, sare, oua, zahar, crema de ciocolata, portocale, nuca, zahar vanilat, esenta de rom. Ingrediente: 400 g făină 215 g drojdie 175 ml lapte dulce 30 g unt o linguriţă de sare două ouă 60 g zahăr tos 250 g cremă de ciocolată două portocale 100 g miezuri […]

Biscuiţi cu ciocolată

Biscuiţi cu ciocolată

Biscuiţi cu ciocolată din: faina, bicarbonat, sare, unt, zahar, oua, zahar vanilat, miere, ciocolata neagra, lamaie, nuca, unt de alune, frisca. Ingrediente: 650 g făină o linguriţă bicarbonat de sodiu sare 250 g unt 200 g zahăr două ouă două pliculeţe de zahăr vanilinat două linguri de miere 200 g ciocolată neagră o lămâie 50 […]

Tort cu zmeura si unt

Tort cu zmeura si unt

Tort cu zmeura din: oua, zahar, faina, amidon, unt, marmelada, zmeura, tuica, zahar vanilat, migdale. Ingrediente blat: 4 oua 100 g zahar 100 g faina 30 g amidon 50 g unt topit Ingrediente umplutura : 200 g marmelada de zmeura, 500 g zmeura proaspata, 200 ml tuica nebatuta, 1 plic zahar vanilat, 50g migdale taiate […]

Clatite americane cu frisca si fructe

Desert cu frisca şi fructe

Desert cu frisca şi fructe din: frisca, fructe, ciocolata, nuca, piscoturi. Ingrediente:  300-400 ml frisca batuta fructe (se pot folosi la alegere proaspete sau din compot) cca 6 cubulete de ciocolata nuca macinata cca 10-15 piscoturi Mod de preparare: Taiem fructele cubulete.Maruntim 2-3 piscoturi si punem pe fundul bolurilor (paharelor) in care vom face desertul. […]

Prăjitură Eugenia

Desert cu eugenii

Desert cu eugenii din: eugenii, lapte, nuci, frisca. Ingrediente: 9 eugenii 200 ml lapte 4-5 linguri de nuci pisate 200-300 ml frisca Mod de preparare: Inmuiem fiecare eugenie in lapte, pe ambele parti pana biscuitul se inmoaie bine. Acoperim toata baza tavii cu eugeniile insiropate. Punem un strat de frisca apoi preasaram nucile pisate. Repetam […]

Prajitura cu banane si miere

Prajitura cu banane si miere

Prajitura cu banane din: unt, zahar, miere, oua, banane, faina, praf de copt. Ingrediente: 200 g unt 1/2 cana zahar 1/4 cana miere 2 oua usor batute 1 cana de banane zdrobite 2 cani de faina amestecata un praf de copt   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se unge o forma dreptunghiulara […]

Coconut Ice

Coconut Ice

Coconut Ice din: nuca de cocos, zahar pudra, lapte condensat, colorant. Ingrediente: 340 gr nuca de cocos 340 zahar pudra 1 cutie lapte condensat(400ml) 2-3 picaturi colorant rosu   Mod de preparare: Intr-un bol turnam laptele condensat, zaharul peste el si amestecam bine pana se omogenizeaza. Daca aveti lapte condensat neindulcit, folositi cantitatea indicata de […]

Prajitura miracol

Prajitura miracol

Prajitura miracol din: unt, biscuiti, fulgi de ciocolata, cocos, nuca, lapte. Ingrediente: 100g unt topit (eu va recomand 80g) 125g biscuiti digestivi macinati 175g fulgi de ciocolata (ciocolata maruntita) 75g fulgi de nuca de cocos 125g miez de nuca tocata marunt 400ml lapte condensat indulcit   Mod de preparare: Se tapeteaza cu hartie de copt […]

Creme Brulee

Creme a la creme

Creme a la creme din: oua, zahar, creme ole, smantana, lapte, apa, ciocolata, unt.   Ingrediente blat:  9 oua 9 linguri de zahar 1 si 1/2 plic creme ole cu gust de ciocolata ( 126 g) Ingrediente crema: 400 ml smantana dulce 400 ml lapte rece 2 plicuri creme ole de vanilie Ingrediente glazura: 3 […]

Piersici gratinate cu iaurt

Piersici gratinate cu iaurt

Piersici gratinate cu iaurt din: piersici, iaurt, lamaie, miere, nuci.   Ingrediente: 2 piersici coapte 100 g iaurt simplu 1 lingura de suc de lamaie 3 linguri de miere 2 linguri de nuci taiate bucati Mod de preparare: Amestecam iaurtul cu 1 lingura de suc de lamaie si 2 linguri de miere. Amestecam nucile cu […]

Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta din: oua, ulei, cacao, faina, praf de copt, branza de vaci, unt, zahar, esenta de vanilie, fanta, budinca de vanilie. Ingrediente blat: 6 oua 100 ml ulei 6 lg de zahar 2 lg de cacao 4 lg de faina 1 pachet praf de copt     Ingrediente crema:500 g branza de vaci,200g […]

Prăjitură la tavă cu prune

Prajitura cu branza de vaci si magiun de prune

Prajitura cu branza de vaci si magiun de prune din: faina, drojdie uscata, lapte, zahar, zahar vanilat, unt, scortisoara, branza de vaci, oua, zahar pudra, lamaie, smantana, magiun de prune, vin. Ingrediente aluat: 270 g faina 1 plic drojdie uscata 170 ml lapte caldut 50 g zahar 1/2 plic zahar vanilat 70 g unt moale […]

Prăjitură cu cremă de brânză si lămâie

Prajitura cu menta

Prajitura cu menta din: unt, faina, praf de copt, zahar, lapte, oua, sare, zmeura, caise, caramel, menta, ciocolata. Ingrediente: 250 g unt 370 g făină praf de copt 300 g zahăr tos 650 ml lapte dulce două pliculeţe zahăr vanilinat 4 ouă sare topping de zmeură 25 g caise confiate 6 bomboane cu caramel două […]

Clafoutis cu afine si zmeură

Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese din: cirese, oua, zahar, faina, sare, lapte, unt. Ingrediente: 500 g cirese coapte 4 oua 125 g zahar pudra 1 varf de cutit sare 80 g faina 250 ml lapte 1 plic zahar vanilat 60 g unt + 20 g pentru uns forma   Mod de preparare: Spalati ciresele, rupeti-le coditele, fara […]

Prajitura cu lapte batut

Prajitura cu lapte batut

Prajitura cu lapte batut din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar brun, oua, lapte batut, lamaie, gem de fructe de padure, praf de jeleu, banane, zahar vanilinat, miez de nuca. Poate te intereseaza si: Prajitura cu lapte de cocos si vanilie Prajitura cu lapte si caise Prajitura cu lapte, rom si coaja de portocala […]

Jeleu cu struguri

Deliciu cu visine

Deliciu cu visine din: oua, unt, zahar, faina, rom, sare, visine. Ingrediente: 6 oua 300 g unt proaspat 300 g zahar pudra 250 g faina alba 2 pachete zahar vanilat 1 cescuta rom si un varf de cutit de sare 2 kg visine curatate de samburi   Mod de preparare: Se freaca untul spuma, apoi […]

Prajitura cu iaurt si sirop de lamaie

Prajitura cu iaurt si sirop de lamaie

Prajitura cu iaurt si sirop de lamaie din: faina, praf de copt, zahar, iaurt, lapte, oua, zeama de lamaie . Ingrediente: 2 1/2 cesti faina o lingurita praf de copt o ceasca zahar tos fin 250 ml iaurt 250 ml lapte 2 oua batute usor   Ingrediente sirop: 1/4 ceasca zahar tos fin, 200 ml […]

Clatite americane cu frisca si banane

Clatite americane

Clatite americane din: oua, faina, praf de copt, lapt, zahar, sare, ulei. Ingrediente: 3 oua mari 115 g faina 1 lgt cu varf praf de copt 140 ml lapte 5 lgt zahar un praf de sare ulei, pentru uns tigaia   Mod de preparare: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam cate putin lapte, apoi […]