Prajitura cu menta

Printeaza

Prajitura cu menta din: unt, faina, praf de copt, zahar, lapte, oua, sare, zmeura, caise, caramel, menta, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura cu menta

  • 250 g unt
  • 370 g făină
  • praf de copt
  • 300 g zahăr tos
  • 650 ml lapte dulce
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 4 ouă
  • sare
  • topping de zmeură
  • 25 g caise confiate
  • 6 bomboane cu caramel
  • două fire de mentă
  • decor de ciocolată

 

Mod de preparare:

Bomboanele se pun la topit într-o cratiţă cu 150 ml lapte şi când s-au topit se opreşte focul şi se lasă să se răcească puţin. Intr-un vas se mixează 100 g unt cu 100 g zahăr tos, zahărul vanilinat, un praf de sare şi ouăle.

Se toarnă bomboanele topite, se mixează, apoii se presară 300 g făină cernută,, amestecată cu un pliculeţ cu praf de copt. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină, se introduce în cuptor şi se! coace 30-45 de minute la foc potrivit. Se scoate din tavă, se lasă să se răcească şi se taie în patru foi subţiri.

Intr-o oală se pune la fiert restul de lapte amestecat cu făina rămasă şi 200 g zahăr tos. Se lasă să se răcească, se omogenizează bine cu 200 gl unt şi se mixează. Se adaugă menta şi caisele tocate mărunt, se amestecă, se umplu foile şi se introduc la rece. Se serveşte rece, cu topping de zmeură şi decor de ciocolată.

 

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.